Καμμένος για συμφωνία των Πρεσπών: “Θα αποσύρουμε με κομματική πειθαρχία τους βουλευτές”

Καμμένος για συμφωνία των Πρεσπών: “Θα αποσύρουμε με κομματική πειθαρχία τους βουλευτές”
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση εάν τελικά έρθει στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας.

“Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει στη Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών“, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως εάν αυτή η συμφωνία έρθει τελικά στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν πριν καν αυτή φτάσει στο κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς για την φράση “τζάμπα μάγκας” που είπε για τον ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πάνος Καμμένος απάντησε πως πιστεύει ότι ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση για την πατρίδα, τονίζοντας πως σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, αυτό που την ενδιαφέρει είναι η πατρίδα και όχι “να φέρουμε τους ακροδεξιούς που βρίζαν τον Καραμανλή και τον ίδιο τον Μητσοτάκη και να τους κάνουμε πρώτους παίχτες και αντιπροέδρους”, αναφερόμενος στους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψει τους σοβαρούς και να πετάξει έξω όλα τα φασισταριά, να φέρει πίσω στην παράταξη ανθρώπους που υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις ΝΔ με σοβαρότητα να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα κόμματα που αυτή τη στιγμή κυβερνούν και να γίνουμε μία κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει προς τα έξω και θα στηρίζει το εθνικό συμφέρον και όταν τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, ξανατσακωνόμαστε”, ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Άμυνας.

“Θα αποσύρουμε με κομματική πειθαρχία τους βουλευτές” ανέφερε σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ έκανε λόγο για παραβίαση της από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ τόνισε πως ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ζάεφ λέει πράγματα που δεν υπάρχουν στη συμφωνία, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της γείτονος μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία και δεν εξηγεί στους ανθρώπους που καλούνται να ψηφίσουν τι ψηφίζουν.

Σχετικά με την πρόταση μομφής, που καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε την πρόταση μομφής τον Ιούνιο επειδή δεν άντεχε να δει την κυβέρνηση να βγάζει την χώρα από τα μνημόνια και πως η πρόταση αυτή αφορούσε στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, “το οποία τώρα αποδέχεται”.

“Εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης να λέω ότι θα ξεχαστεί το όνομα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Όταν έλεγα στον (Κυριάκο) Μητσοτάκη ότι εμπαίζει τον λαό και την Νέα Δημοκρατία στην πρόταση μομφής και ότι το πρόβλημά του δεν ήταν το “Βόρεια Μακεδονία” αλλά να πέσει η κυβέρνηση, μας έλεγαν τότε ότι το πρόβλημά τους ήταν το όνομα που εχθές παρέδωσε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα