Κάμμενος: Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα γονατίσει και θα πάει σε εκλογές

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην Βουλή
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην Βουλή (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε στο ραδιόφωνο για τις διαπραγματεύσεις, τους σκοπούς της Γερμανίας και τις μίζες που έχουν διαπιστωθεί στο υπουργείο του από εξοπλιστικά προγράμματα

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα. Την κυβέρνηση αυτή, που πήρε λαϊκή εντολή να σταματήσει τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Σας διαβεβαιώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια| τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό REAL FM.

"Αυτό σας το λέω εκ μέρους του συνόλου της κυβερνήσεως. Όπως, σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει καλή θέληση από τη μεριά της Ευρώπης να υπάρξει συμφωνία. Έχουμε καταθέσει σε όλους τους τομείς, στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία, στην ανάπτυξη, στην ενέργεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, συγκεκριμένες προτάσεις, που αν υπάρξει καλή θέληση από τη μεριά της Ευρώπης θα τις δεχθούν" πρόσθεσε, τονίζοντας: "Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα γονατίσει και θα πάει σε εκλογές".

"Εμείς δείχνουμε όλη την καλή θέληση να βρεθεί λύση. Κάνουμε και υποχωρήσεις και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις - οι οποίες είναι έξω από την προγραμματική εντολή την οποία έχει - δείχνοντας όλη την καλή θέληση. Αν λοιπόν δεν πληρώσουν τα λεφτά τα οποία οφείλουν από τις δανειακές συμβάσεις που εκείνοι έχουν υπογράψει δεν πρόκειται να έχουν τις δόσεις τις οποίες θέλουν να εισπράξουν" σημειώνει.

Σε ερώτηση, εάν ο Β. Σόιμπλε θελήσει να επιβάλει ολοκλήρωση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, και στο επόμενο δάνειο ζητήσει νέο μνημόνιο για να το περάσει μέσα από το γερμανικό Κοινοβούλιο, ποιά θα είναι η στάση των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος απάντησε: "Όχι. Ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ούτε η κυβέρνηση. Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Ήδη, στο υπουργείο Άμυνας έχουμε ανοίξει τις προμήθειες της εποχής 1998-2003, και τα 84 δισ. Οι περισσότερες από τις προμήθειες από την Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία, είναι με μίζες. Οι μίζες αυτές έχουν αποδειχθεί".

"Οι μίζες, εάν υπολογίσει κανείς αυτά που έλεγαν στη Siemens, είναι τουλάχιστον 2-3%, αλλά προσέξτε κάτι, εδώ δεν έχουμε απλώς μία θεωρία την οποία την αναπτύσσουμε εμείς, έχουμε τελεσίδικες αποφάσεις. Για τη Rheinmetall υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης ότι πλήρωσαν 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα σε Έλληνες αξιωματούχους. Πλήρωσαν στη Γερμανία αποζημίωση για τις ελληνικές μίζες 37 εκατομμύρια" συνέχισε και είπε πως η κυβέρνηση θα τα διεκδικήσει αυτά τα χρήματα και θα τα πάρει.

Εκτιμώντας πως εκείνος που ενοχλείται περισσότερο από την νέα ελληνική κυβέρνηση είναι η Γερμανία δήλωσε: Η Γερμανία "μιλάει για τη γερμανοποίηση της Ευρώπης, για την υπαγωγή της Ευρώπης στη γερμανική εξουσία. Ο κ. Σόιμπλε, αν παρακολουθήσετε τις ομιλίες του, θα δείτε ότι ξεκάθαρα, σε δημόσια fora, λέει ότι εμείς θέλουμε έναν υπουργό Εξωτερικών, έναν υπουργό Οικονομικών. Θέλει κατάργηση των εθνών - κρατών. Θέλει κατάργηση της ευρωπαϊκής οικογένειας. Θέλει να καθυποτάξει η Γερμανία τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Του απαντάμε ότι αυτό δεν θα γίνει. Εμείς είμαστε υπέρ της Ευρώπης των εθνών - κρατών, αλλά όχι της παράδοσης της χώρας μας και της εθνικής μας κυριαρχίας και της περιουσίας των Ελλήνων στη γερμανική επικυριαρχία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network