Καμμένος: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Διευρυμένη πλειοψηφία για το Σκοπιανό

Καμμένος: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Διευρυμένη πλειοψηφία για το Σκοπιανό
Συνέντευξη τύπου του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή. Επέμενε στη θέση του κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και δήλωσε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι θέση Καραμανλή. Κατηγόρησε το Μητσοτάκη ότι λέει "Γερούν, γερά" και κάλεσε τη ΝΔ να ακούσει το Μεϊμαράκη "που είναι σοβαρός άνθρωπος".

Τα σενάρια περί κυβερνητικής αστάθειας θέλησε να “μαζέψει” ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος με νεότερη συνέντευξη του απόψε το βράδυ, τονίζοντας, σε αντίθεση με όσα είχε πει το πρωί, πως η κυβέρνηση είναι σταθερή και θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Η αντιπολίτευση παρακαλάει να πέσει αυτή η κυβέρνηση για να πάμε σε εκλογές. Εγώ είχα πει ότι αν ο κόμπος έρθει στο χτένι είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτό που είπα στις εκλογές και το 2014… Αυτό είναι μία συνεπής στάση. Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα το 2019 και δεν έχει ημερομηνία λήξης όπως λένε ορισμένοι αυτές τις ημέρες”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας επέμεινε πάντως στη θέση του κατά της συμφωνίας (“Εμείς εγγυώμαστε ότι αυτή η συμφωνία δε θα περάσει” είπε μεταξύ άλλων), ενώ ταυτόχρονα δήλωσε οτι η σημερινή θέση της κυβέρνησης είναι θέση Καραμανλή και πως η πρόσκληση ένταξης που θα πάρει η ΠΓΔΜ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου δεν συνιστά καταστρατήγηση του Βουκουρεστίου. Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος θα πάει στη Σύνοδο “με ψηλά το κεφάλι”.

Επέμεινε επίσης ότι δε θα επιτρέψει να έρθει με 151 ψήφους η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή “όταν, εάν και εφόσον” και έκανε λόγο για διευρυμένη πλειοψηφία. Έθεσε επίσης το ερώτημα “ο κ.Μητσοτάκης τι θα κάνει με αυτή τη συμφωνία στο μέλλον”, επικαλούμενος δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη πως “εάν μας πιέσουν με 180, θα το δούμε”.

Ο κ.Καμμένος δήλωσε επίσης ότι “Το Σκοπιανό έχει λήξει, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα” και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί τη συμφωνία των Πρεσπών για να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ – όπως είπε- η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση είχε υπογράψει για τη γλώσσα πριν από 20 χρόνια και ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε υπογράψει το Μακεδονία σκέτο Επίσης επέμεινε και στα περί επιχείρησης αποστασίας.

Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ “να σοβαρευτεί  και να ακούσει το Μεϊμαράκη που είναι σοβαρός άνθρωπος και να αφήσει το Σαμαρά και τους ακροδεξιούς που πουλάνε βιβλία”. Χαρακτήρισε δε “υπεύθυνο” το tweet του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με το οποιο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στην τοποθέτηση του Πιερ Μοσκοβισί, κατά την ομιλία του το πρωί στη Βουλή για υπεύθυνη εθνικά στάση της γαλάζιας παράταξης το 2015 και σχολίασε: “Και αντί να πει το ίδιο ο κ.Μητσοτάκης , πήγε στο Γερουν-γερά!”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα