Καμμένος προκαλεί Μητσοτάκη για Σκοπιανό και φλερτάρει Λεβέντη

Καμμένος προκαλεί Μητσοτάκη για Σκοπιανό και φλερτάρει Λεβέντη
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος Eurokinissi

“Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει” δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Κάλεσε το Μητσοτάκη να δεσμευθεί ότι δε θα δεχθεί όνομα με τον όρο Μακεδονία και θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών εάν αυτή ψηφιστεί. Αιχμές κατά Κοτζιά. Κόντρα με Γεωργιάδη.

Στριμωγμένος στη γωνία καθώς το κόμμα του διχάζεται για το Σκοπιανό, ο Πάνος Καμμένος προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της δέσμευσης του να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και να μη ρίξει την κυβέρνηση, προσπαθώντας να πετάξει το μπαλάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον προεδρο της ΝΔ να δεσμευτεί ότι δε θα δεχθεί ως πρωθυπουργός ονομασία της ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία, αλλα και ότι θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, εάν αυτή ψηφιστεί.

Εκτίμησε πάντως ότι: “Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει” και επιβεβαίωσε την απόφαση της ΚΟ περί καταψήφισης της συμφωνίας και αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, αλλά καταψήφισης και ενδεχόμενης πρότασης μομφής της ΝΔ.

Ο κ.Καμμένος ειδικότερα υποστήριξε ότι η συμφωνία έχει πεθάνει γιατί ο Ζάεφ με τις δηλώσεις του την αναιρεί και άφησε αιχμές κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά: “Εκτός εάν ο Ζάεφ έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον Κοτζιά κάτω από το τραπέζι”. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του που ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να δεχθεί καμία ερμηνεία περί μακεδονικής εθνότητας.

“Εαν η συμφωνία έρθει στη Βουλή οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. Και τότε θα καλέσω το Μητσοτάκη πριν κάνει παλικαριές για πρόταση μομφής, να δηλώσει αν αποδέχεται τόν όρο Βόρεια Μακεδονία του οποίου νονός είναι η αδερφή του. Επίσης να δηλώσει, εάν η συμφωνία ψηφιστεί θα την καταργήσει, αν ποτέ ο λαός του δώσει την πλειοψηφία;” είπε ο κ.Καμμένος και έκανε άνοιγμα στην Ένωση Κεντρώων: “Η μόνη ξεκάθαρη θεση είναι των ΑΝΕΛ και του Λεβέντη και σε αυτό θα συμπορευθούμε με τον κ.Λεβέντη”.

Ο κ.Καμμένος επίσης υπερασπίστηκε τους προερχόμενους απο το ΠΑΣΟΚ υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα για Σπίρτζη- Κουρουμπλή ούτε για τον Παναγιώτη Σγουρίδη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που είναι στους ΑΝΕΛ. Κατηγόρησε αντίθετα τον κ.Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά για σύμπλευση με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη “που οδηγείται στη φυλακή”.

Απάντησε τέλος στον κ.Μητσοτάκη που υπενθύμισε ότι ο ίδιος υπήρξε υπουργός της ΝΔ και τώρα είναι υπουργός του Τσίπρα, λέγοντας ότι: “Εγώ δεν κάθισα πότε στα ίδια έδρανα με Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, με αυτούς που σήμερα εξουσιάζουν και καθοδηγούν τη ΝΔ”.

Αφησε πάντως αιχμές και κατά του κ.Τσίπρα, διαμαρτυρόμενος για τη μη τήρηση των χρόνων και για το γεγονός ότι μιλούσαν μόνοι τους ο πρωθυπουργος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και απάντησε στον κ.Καμμένο αναφερόμενος στο μνημόσυνο του αείμνηστου Βασίλη Μπεσκένη την Κυριακή, “που έσκασε με τις άδικες κατηγορίες ότι ήταν παρανόμως προσληφθείς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Για αυτόν δεν είχατε να πειτε κουβέντα κ.Καμμένε, για εσάς είναι όλα θέατρο” και πρόσθεσε: “Πήγατε και φιλήσατε το χέρι του Πατριάρχη και είπατε ότι όσο είστε εσέις το όνομα Μακεδονία δε θα δοθει ποτέ και τώρα η κυβέρνηση δίνει το όνομα Μακεδονία με υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version