“Καμπανάκι” Λινού για την κακοκαιρία: “Άμεσοι και μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι για την υγεία”

“Καμπανάκι” Λινού για την κακοκαιρία: “Άμεσοι και μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι για την υγεία”
Η Αθηνά Λινού Eurokinissi

Για ανεπαρκή κυβέρνηση έκανε λόγο η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στην κακοκαιρία και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κακοκαιρία Daniel κρούει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Με ανάρτησή της την Πέμπτη (07/09) στα social media, κάνει λόγο για “άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους που θα απειλήσουν την υγεία όλων μας” μετά τις τεράστιες καταστροφές που έχουν προκληθεί από το ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Η κυβέρνηση είναι προφανώς ανεπαρκής και ανέτοιμη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των φυσικών καταστροφών. Βιώνουμε θανάτους, καταστροφές περιουσιών και μακροχρόνια προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.

Κρούω, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου και για επιπλέον άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους που θα απειλήσουν την υγεία όλων μας.

Οι κίνδυνοι αυτοί θα προκύψουν από την καταστροφή του δικτύου υδροδότησης στους περισσότερους δήμους της χώρας, τη διαρροή χημικών ουσιών, τις χιλιάδες νεκρών ζώων, ακόμα και τρωκτικών, και την επακόλουθη ρύπανση ακόμα και του υδροφόρου ορίζοντα. Στις πλημμυρισμένες περιοχές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, πνευμονολογικών και δερματικών λοιμώξεων και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και νόσων που μεταδίδονται με τα κουνούπια, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, κρούσματα του οποίου έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον επερχόμενο κίνδυνο στη δημόσια υγεία είναι τεράστια.

Άραγε την κατανοούν οι υπεύθυνοι και αν ναι, προτίθενται να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά και επαρκή μέτρα προστασίας;” αναφέρει η κ. Λινού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα