Καραμανλής για απεργία στο Μετρό: Δεν θα ανεχτούμε “νταβατζιλίκια”

Καραμανλής για απεργία στο Μετρό: Δεν θα ανεχτούμε “νταβατζιλίκια”
Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Ο υπουργός Μεταφορών διεμήνυσε, ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς από 21 άτομα, που κρατούν "σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες".

“Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στη στάση εργασίας που εξήγγειλε το απόγευμα της Δευτέρας για το πρωί της Τρίτης το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

“Δεν γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία”, είπε, αναφέροντας ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

“Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις. Είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα