Καραμανλής: Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόσχημες υποσχέσεις

ΠΑΡΑΛΑΒΗ- ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ- ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ EUROKINISSI

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών από τον Χρήστο Σπίρτζη στον Κώστα Καραμανλή. "Χαρά μου να παραδίδω το υπουργείο σε κάποιον που κράτησε στάση ευπρέπειας και πολιτισμού", δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών. Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών Κώστας Καραμανλής ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τους συνεργάτες του, για το έργο που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα.

«Παρά τις πολύ συχνές διαφωνίες που είχαμε, παρόλα αυτά ποτέ δεν υπήρξε καμία προσωπική αντιπαράθεση» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής δηλώνοντας πως «όπου βρούμε πράγματα σωστά θα τα συνεχίσουμε, εκεί που διαφωνούμε θα τα αλλάξουμε». Πρόσθεσε ωστόσο πως η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές, το οποίο «θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε. Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόσχημες υποσχέσεις. Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν και καλό είναι όταν εξαγγέλλουμε κάτι, να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για να μην λέγονται λόγια του αέρα».

Σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «πρέπει να γίνονται με χρονικό ορίζοντα 5ετιας, 10ετίας και 15ετίας. Επ' αυτού έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς στη χώρα μας έχουμε το κακό τα μεγάλα έργα να τραβούν πολύ χρονικά». Κλείνοντας ευχήθηκε στον απερχόμενο υπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει «την Κυβέρνηση έτσι όπως την αντιμετωπίσαμε και εμείς, στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού».

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για τη συνεργασία τους, εκφράζοντας την χαρά του να παραδίδει το υπουργείο σε έναν άνθρωπο της Νέας Δημοκρατίας που κράτησε στάση ευπρέπειας και πολιτισμού τα χρόνια που ήταν στην Αντιπολίτευση.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμπιστεύτηκε 4,5 χρόνια καθώς και τους συνεργάτες του και τόνισε πως έκλεισε ένας μεγάλος πολυετής κύκλος, ο οποίος αφήνει πίσω του μεγάλα έργα υποδομών και πολλών θεσμικών αλλαγών.

Ευχήθηκε στο νέο υπουργό, όταν έρθει η σειρά του να παραδώσει «το ίδιο ή και μεγαλύτερο έργο από αυτό που παραδίδουμε εμείς». Καταλήγοντας, ο απερχόμενος υπουργός Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε καμία περιφέρεια, αλλά στον ελληνικό λαό».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παράδοση - Παραλαβή: Η ατάκα Καλογήρου για τα θέματα σωφρονισμού

Μάκης Βορίδης: "Έχουμε το συναίσθημα και το βάρος της ευθύνης"

Γιώργος Τσίπρας: "Ναι" στην ενοποίηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Κωστής Χατζηδάκης: Βασική προτεραιότητα η διάσωση της ΔΕΗ

SHARE:

24Media Network