Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: “Να μην κρύβεται ο Μητσοτάκης πίσω από τις ακροβατικές της κωλοτούμπες”

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με τα email που εστάλησαν από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στην υπόθεση που αφορά στα προσωπικά δεδομένα πολιτών, οι οποίοι δέχθηκαν mail από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για επικοινωνιακή ενέργειά της, αναφέρεται σε νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας, μεταξύ άλλων, δύο ερωτήματα: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλευτής; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;».

«Καταθέσαμε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ενώ ήδη φέραμε το ζήτημα στην Κομισιόν και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας», αναφέρει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί μήπως και βοηθηθεί το ρεπορτάζ.

Στην αρχή η ευρωβουλεύτρια δήλωσε ότι τα mail των αποδήμων τα πήρε με τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια ότι τα ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιου Μπαλέρμπα δήλωσε ότι δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψηφίους, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. 

Τα ερωτήματα που έθεσα το Σάββατο εξακολουθούν να υπάρχουν και ως ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσουμε απαντήσεις. Καταθέσαμε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ενώ ήδη φέραμε το ζήτημα στην Κομισιόν και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας.

Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν:

Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; 

Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση.

Όλα στο φως!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα