Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης με έκανε να συμφωνώ με τον Σαμαρά

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME

Επιβεβαίωσε την κρίση στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή. Πυρά προς τον Παύλο Πολάκη για τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Την ύπαρξη πολιτικής κρίσης στη στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε σήμερα με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, «φωτογραφίζοντας» με αναφορές του τη διαφωνία του Παύλου Πολάκη για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Παρόλα αυτά, στην ομιλία του δεν έκανε λόγο για «κομματική πειθαρχία» και διαγραφές βουλευτών σε περίπτωση καταψήφισης των διατάξεων.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές πως στρέφει τα πυρά του στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο είπε πως «η αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε γιατί υπάρχει μία σωστή μεριά της ιστορίας και εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο». Απάντησε δηλαδή στην τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην χθεσινή Π.Γ του κόμματος που φέρεται να δήλωσε ότι «δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό».

Παράλληλα, από το βήμα της Κ.Ε. προκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι αν μία γυναίκα υποστεί σεξισμό, διάκριση στον χώρο εργασίας, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε καταγγελία χωρίς αντίποινα; Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων να έχει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία, να το πει».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη που έδωσε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τη διέξοδο της αποχής από τυχόν ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας πως «έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά».

Πάντως, η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέχει αρκετά από αυτή του…εγγυητή της προώθησης προοδευτικών αλλαγών που θέλησε να προσδώσει ο πρόεδρός του. Αφού, όπως φαίνεται, ακόμη και αν προκύψει ενιαία στάση του κόμματος στα ζητήματα της ισότητας στον γάμο και τις σχετικές διατάξεις που θα έρθουν στη Βουλή, αυτή θα προκύψει (εάν προκύψει) μέσα από μια διαδικασία εσωτερικών πιέσεων και συμβιβασμών.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση. Δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, ενώ άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δίχως πάντως να τάσσεται αναγκαστικά κατά της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων.

Υποστήριξε πως «η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση, όπως στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Με καλά χρηματοδοτημένα πανεπιστήμια, που θα μπορούν να συνεργάζονται ισότιμα με κορυφαία ξένα πανεπιστήμια, σε μεταπτυχιακά και έρευνα.Θα αντιταχθούμε σε κολέγια-σούπερ-μάρκετ πτυχίων για τα παιδιά των μικρομεσαίων και των μεσαίων στρωμάτων που δεν έχουν χρήματα για να πάνε στο εξωτερικό. Αντίθετα, το καλό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι που πρέπει να προσφέρεται σαν επιλογή για όλες τις οικογένειες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα