Καστανίδης: Το ΠΑΣΟΚ προτείνει εξεταστική για Ανδρουλάκη, ΚΚΕ, Κουκάκη

Καστανίδης: Το ΠΑΣΟΚ προτείνει εξεταστική για Ανδρουλάκη, ΚΚΕ, Κουκάκη
Eurokinissi

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ διαμήνυσε στη ΝΔ ότι η εξεταστική δεν ερευνά περιόδους, αλλά υποθέσεις, απορρίπτοντας τα σχέδια συμψηφισμού για τις υποκλοπές.

Τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση της εξεταστικής μέχρι το 2012 απέρριψε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ.Καστανίδης δήλωσε ειδικότερα οτι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για εξεταστική αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ. Σημείωσε άλλωστε με νόημα ότι η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής δεν αφορά χρονικές περιόδους, αλλά συγκεκριμένες υποθέσεις.

“Ετέθη το ερώτημα έρευνας σε βάθος χρόνου. Η απάντηση μου είναι ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τον κύκλο υποθέσεων, που ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και πελώρια ερωτηματικά”, τόνισε ο κ.Καστανίδης.

Σχολίασε εξάλλου ότι αν και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε σε παλαιότερες παρακολουθήσεις την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και στα ονόματα των Κοτζιά, Βαλαβάνη, Βαρουφάκη, απάντησαν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ότι δεν παρακολουθούντο.

Ο κ. Καστανίδης ανέφερε πιο αναλυτικά ότι κατά το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ η εξεταστική πρέπει να ερευνήσει σε τρία επίπεδα.

  • Πρώτον, ποιος και γιατί αποφάσισε την επισύνδεση Ανδρουλάκη, με ποια αιτιολογία, τι προέκυψε.
  • Δεύτερον, να ερευνήσει το θέμα του Predator, καθώς είναι βέβαιο ότι επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Ειδικότερα, ποιοι σχετίζονται με το εμπόριο λογισμικών κατασκοπείας, ποιο πελατολόγιο έχουν, πότε εμφανίστηκαν, πόσοι το κατέχουν.
  • Τρίτον, η εξεταστική να ερευνήσει ποιοι άλλοι ενδεχομένως παρακολουθούνται.

“Διότι ό,τι συνέβη με Ανδρουλάκη δεν είναι εν κενώ, υπέστη τα ίδια ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Και υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα, η παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ”, σημείωσε.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έθεσε μία σειρα από ερωτήματα:

Εάν η επισύνδεση Ανδρουλάκη ήταν πράγματι νόμιμη σημειώνοντας ότι επί της νομικής ατέλειας του κοινού νομοθέτη επεμβαίνει το Σύνταγμα, το οποίο ορίζει με σαφήνεια πως κατά τη βουλευτική περίοδο ούτε διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται βουλευτής και το ίδιο ισχύει και για τους ευρωβουλευτές

“Δεν υπάρχει πιο δυναστική κυριαρχία περιορισμού για οποιονδήποτε πολίτη από το να παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του”, σχολίασε.

Δεύτερον, εάν ισχύει ότι, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης, ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, τότε ο κ. Κοντολέων έκανε σωστά που δεν τον ενημέρωσε, άρα γιατί τον απέπεμψε;

“Η κοινή λογική είναι πολλές φορές αμείλικτη” σχολίασε ο κ.Καστανίδης.

Διερωτήθηκε επίσης εάν ουδείς γνωρίζει για ποιο λόγο παρακολουθείτο ο κ.Ανδρουλάκης, όπως υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προς τι η πρόσκληση μελών της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί;

Αλλά και πως γίνεται να γνωρίζει ο κ.Γεραπετρίτης ότι από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν προέκυψε αποτέλεσμα, αλλά να μη γνωρίζει το λόγο της παρακολούθησης.

“Ή παραβιάζουν την κοινή λογική ή κάτι έχουν να κρύψουν”, εκτίμησε ο κ. Καστανίδης και κατέληξε πως “όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εξεταστική είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα