Κατάθεση Χαϊκάλη: Εξετάζουμε μήνυση στον Σαμαρά για ψευδή καταμήνυση

default image

Για περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης. Ποια εκδοχή έδωσε για την υπόθεση της δωροδοκίας

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη στην εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του.

Ο κ. Χαικάλης όπως ο ίδιος δήλωσε, ζήτησε από τον εισαγγελέα να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση για την ηθιξή βλάβη που υπέστη.

Επίσης, με την πληρεξούσιο δικηγόρο του, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γ. Αποστολόπουλου “για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν προσήλθε στο τελευταίο ραντεβού” καθώς και “ποιος θα έδινε χρήματα για τη δωροδοκία”.

“Αν δεν γίνει άρση θα πρόκειται για δικαστικό πραξικόπημα” δήλωσε η δικηγόρος Έλενα τζούλη.

Τους ισχυρισμούς του Γ. Αποστολόπουλου ότι στόχος του τελευταίου ήταν να εκθέσει τον Π. Χαικάλη στον Π. Καμμένο, η δικηγόρος Έλενα Τζούλη χαρακτήρισε “προφάσει εν αμαρτίες” εξηγώντας: “Τον Αποστολόπουλο τον γνώρισε ο Σαμαράς στον Καμμένο, όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ, ως σύμβουλο του υπουργού Σταμάτη και γνώστη των cds, ενώ πριν συνεργαστεί με τον Αντ. Σαμαρά ήταν σύμβουλος του κ. Παπανδρέου”.

Επίσης υποστήριξε ότι ήταν παρότρυνση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισιδ. Ντογιάκου να μην κατονομαστεί από την πρώτη στιγμή το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου: “Όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο, και παρουσία του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου συμφωνήθηκε από κοινού να μην κατονομαστεί για να μην υπάρξει κάποια διαρροή το όνομα. Ο κ. Ντογιάκος πρότεινε να κατανομαστεί το πρόσωπο την ημέρα του τελευταίου ραντεβού, όπου θα λάμβανε ο κ. Χαϊκαλης τα χρήματα”.

Ο κ. Αποστολόπουλος προφανώς ειδοποιηθείς, δεν προσήλθε. Από ποιον θα το δείξει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου” κατέληξε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Π. ΧαΪκάλης υποστήριξε πως περιμένει τη μήνυση σε βάρος του από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά προκειμένου να προχωρήσει σε ψευδή καταμήνυση αν χρειαστεί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στόχος της ιστορίας είναι “να κατασκευαστεί μια ιστορία ότι οι ΑΝΕΛ είναι αργυρώνητοι” ενόψει της Προεδρικής Εκλογής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα