Κατρίνης: Η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της στη διαχείριση της πανδημίας

Ο Μιχάλης Κατρίνης
Ο Μιχάλης Κατρίνης EUROKINISSI

Ότι αφήνει ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας υπό την πίεση της πανδημίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Για κυβέρνηση που δεν μπορεί να σχεδιάσει και να επιβάλλει μέτρα, ούτε να πείσει τους πολίτες γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία της στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης μίλησε για την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, τα οποία δεν αποδίδουν αλλά και το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και διχασμού της κοινωνίας, συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών και αντιφάσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ‘’τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν παύσει να αποτελούν αντικείμενο της επιστημονικής κοινότητας, αλλά ειδικό πεδίο των υπουργών που παριστάνουν τους επιδημιολόγους’’.

ADVERTISING

Ζήτησε να ληφθούν μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι τον φόβο του πολιτικού κόστους που οδηγεί την κυβέρνηση αλλού να ‘’κλείνει το μάτι’’ και αλλού να ‘’κλείνει τα αυτιά’’, εκπέμποντας ένα θολό στίγμα στους πολίτες.

Παράλληλα, υπογράμμισε την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού κυβερνητικού σχεδίου ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχει εξαντλήσει τα όριά του, αναστέλλοντας την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ενεργή λίστα του ΚΑΤ με σχεδόν 10.000 συμπολίτες μας να περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ ανάλογη λίστα υπάρχει και σε νοσοκομεία της Κρήτης και αλλού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση:

1ον) Να σταματήσει την υποβάθμιση των επιστημόνων.

2ον) Να σταματήσουν οι Υπουργοί της, να παριστάνουν τους λοιμωξιολόγους.

3ον) Να υπάρξει διακομματική - όχι συμφωνία - αλλά αποδοχή και στήριξη των μέτρων που προτείνουν οι επιστήμονες και όχι να συνεχίσει να υποδεικνύει η κυβέρνηση τα μέτρα στους επιστήμονες

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης
SHARE:

24Media Network