Κατρίνης: “Ο Μητσοτάκης πλέον αποτελεί παράγοντα αστάθειας”

Κατρίνης: “Ο Μητσοτάκης πλέον αποτελεί παράγοντα αστάθειας”
Μιχάλης Κατρίνης Eurokinissi

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε βέβαιος ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν είναι η μόνη. Διαμήνυσε και σε ΝΔ και σε ΣΥΡΙΖΑ ότι: "Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός".

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ταυτίζει την παρουσία του στη θέση του πρωθυπουργού με την πολιτική σταθερότητα, γιατί πλέον αποτελεί παράγοντα αστάθειας”, διαμήνυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, κατά την προ ημερησίας στη Βουλή για τις υποκλοπές.

Απάντησε έτσι στον κ. Μητσοτάκη, που είχε δηλώσει ουσιαστικά πως σε περίπτωση συγκυβέρνησης εκείνος θα είναι πρωθυπουργός ως αρχηγός του πρώτου κόμματος.

“Και επειδή πάλι γίνεται επίκληση εθνικού κινδύνου, εμείς σας λέμε ότι σε όλα τα ζητήματα, που χρειάστηκε η χώρα να δείξει αρραγές μέτωπο για να προασπίσει την κυριαρχία της, το ΠΑΣΟΚ ήταν παρών και έδωσε ξεκάθαρα αυτό το μήνυμα. Αρα μακριά από εμάς οι κινδυνολογίες εσωτερικής κατανάλωσης”, πρόσθεσε.

Ο κ. Κατρίνης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει για ποιο λόγο παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης και εάν έχει υπάρξει ουσιαστικός στέλεχος για τη χρήση του Predator στην Ελλάδα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΝΔ ότι έχει δώσει αρνητικά δείγματα γραφής με καθεστωτικές πρακτικές και τον κ.Μητσοτάκη ότι θέτει την προσωπική πολιτική του επιβίωση πάνω από τη χώρα.

“Νομίζει ότι κερδίζει χρόνο, την πολιτική ευθύνη την έχουν ήδη καταλογίσει οι πολίτες” σχολίασε.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ απευθύνθηκε όμως και στους βουλευτές της ΝΔ.

“Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν είναι η μόνη. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλοι που παρακολουθούνται και ανάμεσα τους και κάποιοι από εσάς” είπε και πρόσθεσε: “Κύριοι της ΝΔ το κομματικό συμφέρον δεν μπορεί να σας ωθεί να κλείνετε τα μάτια. Δεν σας ανησυχεί ότι κάποιος έχει αυτό το λογισμικό και παρακολουθεί οποιονδήποτε; Μπορούμε να δεχθούμε ότι οι παρακολουθήσεις είναι κανονικότητα;

Ο κ. Κατρίνης απάντησε όμως και στις κατηγορίες Μητσοτάκη περί συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε τα καλύτερα δείγματα όταν ήταν στην κυβέρνηση με την προσπάθεια ελέγχου ΜΜΕ και την εργαλειοποίηση δικαιοσύνης για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Αυτό δεν είναι προοδευτική προσέγγιση. Μακριά από εμάς οι καθεστωτικές λογικές ελέγχου των αρμών της εξουσίας”, δήλωσε και υποστήριξε: “Η εμμονή στον έλεγχο των θεσμών, οι κραυγές και ο λαικισμός ουσιαστικά διευκολύνουν τον κ. Μητσοτάκη”.

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε επίσης: “Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός. Συνεχίζει αταλάντευτα την αυτόνομη πορεία του. Αποτελεί το μοναδικό αξιόπιστο εγγυητή των θεσμών. Συνεχίζει για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Μακριά από μέτωπα χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και αυτό αφορά όλα τα μέτωπα, που κατά καιρούς κάποιοι πλάθουν στο μυαλό τους”.

Διαμήνυσε επίσης τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς το ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είναι βολικός εταίρος ο Ανδρουλάκης” και απάντησε στον πρωθυπουργό που είχε σχολιάσει ότι φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται εάν ψηφίσουν Ανδρουλάκη μήπως τους βγει Τσίπρας.

Όποιος ψηφίζει Ανδρουλάκη ψηφίζει δημοκρατική παράταξη. Ψηφίζει να φύγουν και οι δύο το γρηγορότερο”, είπε ο κ.Κατρίνης και απευθύνθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Οι εκλογές θα έρθουν μετά τη διαλευκανση της υπόθεσης κ.Τσίπρα και οι πολίτες θα μιλήσουν. Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεια ως διαμορφωτές των εξελίξεων”.

Ο κ.Κατρίνης έκανε επίσης λόγο για προσωπική ευθύνη του κ.Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και για τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού του Μεγάρου Μαξίμου.

“Η παράταξή μας είναι εδώ και σας λέμε ότι δεν θα επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος”, δήλωσε και τόνισε: “Δεν μας αφορά η απόπειρα αποπροσανατολισμού με συμψηφισμούς”, επιμένοντας ότι το ζήτημα είναι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

“Πρέπει να αναδειχθεί η αλήθεια, να υπάρξει κάθαρση. Τη θυμάστε αυτή τη λέξη;” είπε μάλιστα σαρκαστικά απευθυνόμενος στη ΝΔ και υπενθυμίζοντας το σύνθημα “κάθαρση” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα