Κατρίνης: Οι λογαριασμοί που ήδη έχουν εκδοθεί δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση

Κατρίνης: Οι λογαριασμοί που ήδη έχουν εκδοθεί δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση
Ο Μιχάλης Κατρίνης Eurokinissi

Ο Μιχάλης Κατρίνης αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ένα μήνα πριν.

Την ανικανότητα της κυβέρνησης στηλίτευσε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, αναφέροντας ότι οι λογαριασμοί που ήδη φτάνουν στους καταναλωτές δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση 1 μήνα πριν.

Μάλιστα, σε μία μόνο εταιρεία, πάνω από 1000 είναι οι περιπτώσεις όπου δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς.

“Η κυβέρνηση τα ρίχνει στον ΔΕΔΔΗΕ και λέει ότι το θέμα θα λυθεί σε λίγες ημέρες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει την ευθύνη στην ΑΑΔΕ γιατί έστειλε μόλις πριν 9 ημέρες τα στοιχεία μετρητών και μάλιστα χωρίς ΑΦΜ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι διασταυρώσεις.

Πραγματικό μπάχαλο, με το κόστος και την ταλαιπωρία να επιβαρύνει τους πολίτες’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, που επισήμανε ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα εδώ και ένα μήνα ούτε η ΚΥΑ που θα ρυθμίζει και θα εξειδικεύει τα ζητήματα από την εξαγγελία της κυβέρνησης στις 7 Ιανουαρίου για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα του περιστατικού με τη στιχομυθία του κ.Λιβανού με τον κ.Δούκα , που οδήγησε στην αποπομπή του Υπουργού από την κυβέρνηση.

‘’Ότι συνέβη με τη στιχομυθία του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη και του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών του κ.Καραμανλή, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια ολόκληρη σχολή σκέψης.

Και αυτή τη σχολή σκέψης, την βλέπουμε να εξελίσσεται κάθε φορά που ζούμε μια φυσική καταστροφή, κάθε φορά που διάγουμε μια οιωνεί προεκλογική περίοδο.

Οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα όταν βλέπουν μια κυβέρνηση να μοιράζει χθες τριχίλιαρα και σήμερα διχίλιαρα και χιλιάρικα. Όταν βλέπουν κάποιους να έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και την κυβέρνηση και κυρίως για το δημόσιο χρήμα.

Ο κ. Πρωθυπουργός απέπεμψε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Αν θέλει όμως να είναι ειλικρινής, ας ρίξει μια ματιά δίπλα του: θα δει υπουργούς με πρακτικές και πεπραγμένα που θα έπρεπε να είχαν αποπεμφθεί και αυτοί, αν ίσχυε στην πραγματικότητα αυτός ο αξιακός κώδικας, εντός ή εκτός εισαγωγικών”.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας:

‘’Οι Έλληνες πολίτες, σήμερα και στο μέλλον, αξίζουν να ζουν σε μια καλύτερη χώρα. Σε μια χώρα που θα υπάρχουν πολιτικοί που αναλαμβάνουν και θα αποδίδουν ευθύνες.

Σε μια χώρα που δεν θα μοιράζουν οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί τριχίλιαρα και διχίλιαρα για να κλείσουν στόματα, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις ή για να μείνουν 2-3 ακόμα χρόνια στην εξουσία.

Σε μια χώρα που θα επανέλθει ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και η ειλικρίνεια στη σχέση με τον πολίτη.

Αυτή τη χώρα οραματιζόμαστε στο ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτή τη χώρα θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.’’

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα