Κατρίνης: “Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αλλάζει, πρωταγωνιστεί, νικά”

Κατρίνης: “Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αλλάζει, πρωταγωνιστεί, νικά”
Ο Μιχάλης Κατρίνης στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISS

Στη δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας πως στόχος είναι η διαμόρφωση μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή. Με τη δύναμη των συμβόλων και της ιστορικής προσφοράς του, που όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν ζωντανά στη ψυχή και την καρδιά των δημοκρατικών πολιτών. Με νέα, φρέσκα πρόσωπα. Με σύγχρονες προγραμματικές προτάσεις που κάνουν ξανά την πολιτική αυτό που πρέπει να είναι: τον καταλύτη των μεγάλων αλλαγών”, τόνισε στην ομιλία του στο Συνέδριο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Επισήμανε ότι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, τονίζοντας ότι αξίζει στους Έλληνες πολίτες μια καλύτερη μοίρα, ένας καλύτερος και πιο όμορφος δρόμος. “Το δρόμο αυτό θα τον ανοίξουμε και θα τον περπατήσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας, τους νέους ανθρώπους, τις νέες και ζωντανές δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, τους αγρότες, τους μη προνομιούχους που πλέον γίνονται ολοένα και περισσότεροι από ένα άδικο, πελατειακό και κομματικό κράτος”.

Έθεσε ως τον επόμενο μεγάλο στόχο τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, μιας πρότασης που θα ενώσει τους δημοκρατικούς πολίτες και τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου στον κοινό στόχο για ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, για μια Ελλάδα ισχυρή, περήφανη, ισότιμο μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε: “Καλούμαστε να προσδιορίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο, τι σημαίνει να ανήκει κανείς σήμερα στην πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τι σημαίνει να είναι κανείς εργαζόμενος, επιχειρηματίας, άνεργος, φοιτητής, επιστήμονας, απόμαχος της ζωής και της δουλειάς. Τι σημαίνει να είμαστε και να νιώθουμε Ευρωπαίοι πολίτες, διαχωρίζοντας την αδύναμη και σε παραλυτική ισορροπία Ευρώπη, από την Ευρώπη της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που βασίζεται στην κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Σε αυτά τα ερωτήματα καλούμαστε σήμερα να δώσουμε απάντηση. Και η απάντηση αυτή θα πρέπει να γίνει η προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης του αύριο”.

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να αρκείται στο να εφαρμόζει εντολές και αποφάσεις που παίρνουν άλλοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα ξεπερασμένο αναπτυξιακό πρότυπο που τη θέλει χώρα υπηρεσιών και μόνο. Να μην παράγει τίποτα, να μην διεκδικεί τίποτα, να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Αυτή η φοβική, αυτή η μικρή Ελλάδα που σπρώχνει στο περιθώριο τα παιδιά της, τους νέους ανθρώπους, τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δεν είναι η δική μας Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που έχουν φέρει στα μέτρα τους η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορούν να τη διαχειριστούν. Με αυτή τη μικρή και αδύναμη Ελλάδα εμείς δεν συμβιβαζόμαστε”.

Ο κ. Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στην αυτονομία της πολιτικής από τα οργανωμένα συμφέροντα, επισημαίνοντας: “Η πολιτική είναι αυτή που πρέπει να θέτει τους κανόνες. Η πολιτική είναι αυτή που πρέπει να αναδεικνύει τις προτεραιότητες της χώρας και όχι τα οικονομικά συμφέροντα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πολεμήθηκε από αυτά τα συμφέροντα. Γιατί είχε διαλέξει πλευρά, ήταν με το λαό. Όπως πλευρά έχουμε διαλέξει και εμείς. Είμαστε με τους πολίτες, με τους μη προνομιούχους Έλληνες“.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για να αποτελέσει τη συμπληρωματική δύναμη σε μια κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα εκτός από τα συμφέροντα των πολιτών. “Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την αυτονομία και την ανεξαρτησία της πολιτικής. Με τη λειτουργία των θεσμών. Με κανόνες που πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να εφαρμόζονται“, επισήμανε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: ‘’Επιστρέψαμε. Περήφανοι για την ιστορία μας. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την παρουσία μας. Με νέες στρατηγικές επιλογές για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία. Με ισχυρή δέσμευση για μεγάλες αλλαγές και ανατροπές. Με φαντασία στη διαμόρφωση της νέας, προοδευτικής, πρότασης διακυβέρνησης. Είμαστε εδώ με το ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε, αλλάζει, πρωταγωνιστεί και νικά“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα