Κεφαλογιάννη: Η ΝΔ χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα και εντός και εκτός Ελλάδας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη
Η Όλγα Κεφαλογιάννη EUROKINISSI

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δηλώνει "ανήσυχη" για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα των μνημονίων.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, σε ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, τις πάγιες και γνωστές θέσεις της ΝΔ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ» δηλώνει, στη συνέντευξή της, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Όλγα Κεφαλογιάννη σημειώνοντας ότι «Η ΝΔ χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα και τα ίδια επιχειρήματα και εντός και εκτός Ελλάδας».

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, ερωτηθείσα για το τι θα πράξει η ΝΔ εάν η συμφωνία με την ΠΓΔΜ περιλαμβάνει αλλαγή Συντάγματος και erga-omnes, απαντά ότι η οποιαδήποτε τοποθέτηση γύρω από το ζήτημα είναι πρόχειρη καθώς, όπως λέει, «η μέχρι σήμερα πληροφόρηση των πολιτικών δυνάμεων προέρχεται, κατά βάση, από το ρεπορτάζ των ΜΜΕ και από τα όσα διαρρέουν από τη γειτονική χώρα».

ADVERTISING

Σημειώνει, επίσης, ότι «η ΝΔ έχει θέση την οποία έχει διατυπώσει εγκαίρως και σαφώς» και υπογραμμίζει ότι «στόχος της ΝΔ είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία όχι μόνο για σήμερα, αλλά κυρίως για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων στο μέλλον».

Ερωτηθείσα εάν ωριμάζει στη ΝΔ η σκέψη για πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ, η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά λέγοντας: «Αν και ο κ. Καμμένος έχει πραγματοποιήσει δεκάδες κυβιστήσεις χάριν της υπουργικής καρέκλας, τίθεται de facto ζήτημα κυβερνητικής συνοχής».

Στα θέματα «νόμου-τάξης» η τομεάρχης της ΝΔ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ύπαρξη νόμων είναι η μία προϋπόθεση για μία ευνομούμενη Πολιτεία» και υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την πάταξη της ανομίας».

Αναφερόμενη στις κυβερνητικές εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις, η βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «εξωφρενικό να εξαγγέλλει η κυβέρνηση μείωση φόρων όταν όλη της η πολιτική στηρίζεται στην υπερφορολόγηση».

Τέλος, της η Όλγα Κεφαλογιάννη δηλώνει «ανήσυχη» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα των μνημονίων και υποστηρίζει την άποψη ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να πλησιάσει περισσότερο τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να μην μείνει προσηλωμένη σε ασφυκτικές δημοσιονομικές λογικές ακραίας λιτότητας».

SHARE:

24Media Network