Κεραμέως: Εγώ θα σταματήσω τις καταλήψεις

Κεραμέως: Εγώ θα σταματήσω τις καταλήψεις
Την πρόθεση της να ειναι αυτή η υπουργός που θα δώσει τέρμα στην πρακτική των καταλήψεων εξέφρασε η Νίκη Κεραμέως σήμερα στην Βουλή. Eurokinissi

Ναπολεόντειες λογικές και δόγμα «νόμου και τάξης» στα σχολεία από την υπουργό Παιδείας. Επιμένει τους αποκλεισμούς μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις με αίτημα λιγότερους μαθητές στις τάξεις. Κινδυλολογεί για τον κορονοϊό αλλά επιμένει στους 27 μαθητές ανά τάξη

Την πολιτική της φιλοδοξία να σταματήσουν οι καταλήψεις επί της υπουργίας της εξέφρασε στην Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Για τον λόγο αυτό επέμεινε στο μέτρο του αποκλεισμού των μαθητών που μετέχουν σε κατάληψη από τυχόν τηλεκπαίδευση. Μίλησε για «ισχνές μειοψηφίες» και «έκνομες ενέργειες» ενώ κινδυνολόγησε για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας «το θέμα των καταλήψεων είναι δυστυχώς επίκαιρο εδώ και δεκαετίες» δηλώνοντας πως «δεν ξέρω καμία άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου που να συμβαίνει αυτό». Επισήμανε ότι δηλώνοντας ότι «η πρακτική διαιωνίζεται ως συνήθεια» και «πρέπει να φτάσει στο τέλος της». Μάλιστα απευθυνόμενη στον ερωτώντα βουλευτή του Μέρα 25 Κρίτωνα Αρσένη είπε «στηρίζετε έκνομες ενέργειες» εξαιτίας ανακοίνωσης του κόμματος που θεωρεί ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καταλήψεων για λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

«Παιδαγωγικό μέτρο» οι αποκλεισμοί μαθητών

Ειδικά για το μέτρο του αποκλεισμού των μαθητών που μετέχουν σε καταλήψεις από τυχόν τηλεκεκπαίδευση επισήμανε πως «επιλέξαμε παιδαγωγικά μέτρα». Σημείωσε ότι αυτοί μαθητές «αλίμονο» αν συμμετέχουν «σε αυτή την τηλεκπαίδευση» αφού «οι ίδιοι έχουν αποκλείσει τους εαυτούς τους». Επισήμανε ότι δεν γίνεται «να παρεμποδίζεις μια δημόσια υπηρεσία αλλά να πηγαίνεις λίγο παραδίπλα και να χρησιμοποιείς την υπηρεσία». Επανέλαβε μάλιστα ότι «θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνεται διάλογος, αλλά διάλογος με ανοιχτά σχολεία, με δημοκρατικές μεθόδους». Πρόσθεσε πως δεν «είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση;» και να προκαλεί «απώλεια μαθημάτων».

Οι καταλήψεις φταίνε για τον κορονοϊό

Επίσης αναφέρθηκε και στον κορονοϊό λέγοντας ότι «είδαμε και εικόνες συνωστισμού χωρίς μάσκες» ενώ «είδαμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία υπό κατάληψη». Μάλιστα είπε πως «είχαμε περισσότερα σχολεία κλειστά λόγω κατάληψης παρά από τον κορονοϊό». Όμως όταν απο τον Κρίτωνα Αρσένη τέθηκε το θέμα του αιτήματος των μαθητών για να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τάξη απάντησε ότι η απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων ήταν ομόφωνη. Επίσης υποστήριξε ανεξαρτήτως του πόσοι μαθητές ειναι σε κάθε τάξη έχουν την τάση να μην τηρούν τις αποστάσεις, για τον λόγο αυτό η μάσκες είναι το πιο πρόσφορο μέσο προστασίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα