Κικίλιας: Διπλασιάζω το προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Κικίλιας: Διπλασιάζω το προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
Ο Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Τις ενέργειες στις οποίο θα προβεί το υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά, για την αντιμετώπιση εγκλημάτων εμπρησμού, διευκρίνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Για 12η ημέρα, κάτω από ακραίες συνθήκες καύσωνα και ισχυρών ανέμων, δίνουμε ασταμάτητα μάχες σε δεκάδες μέτωπα δασικών πυρκαγιών» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας τον διπλασιασμό του προσωπικού αντιμετώπισης πυρκαγιών.

«Αυτές τις ημέρες, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσαν μάχες με πάνω από 500 πυρκαγιές (δηλαδή με περισσότερες από 50 την ημέρα). Δύσκολες μάχες στις μεγάλες πυρκαγιές στις δασικές περιοχές της Δυτικής Αττικής, στο Λουτράκι, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Σπάρτη, στη Νάξο. Μόνο σε αυτές τις πυρκαγιές, τα 89 εναέρια μέσα σε 1.490 ώρες πτήσης πραγματοποίησαν 6.410 ρίψεις νερού» σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε δηλώσεις στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Κρίσιμες μάχες για την εκκένωση οικισμών αλλά και ολόκληρων περιοχών, όπως η τεράστια επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων στο νότιο τμήμα της Ρόδου. Ας σκεφτούμε τι σημαίνει να γίνεται μία τεράστια γιγάντια εκκένωση χωρίς θύματα και τραυματισμούς. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μάχες που θα συνεχίσουν να δίνουν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τους εθελοντές μας, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνες. Σε αυτές τις μάχες επιχειρούν με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους πυροσβέστες, Δασικές Υπηρεσίες, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, πληρώματα του ΕΚΑΒ, Λιμενικό, εθελοντές και το επιτελείο του ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους, που θα συνεχίσουν να δίνουν μικρές και μεγαλύτερες μάχες.

Δυστυχώς, η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ως μεγάλο πυροδότη όλους εκείνους που βάζουν φωτιά είτε από εμπρησμό, είτε από εγκληματική αμέλεια. Ανακοινώνω σήμερα ότι, εκτός από την επικείμενη αύξηση προστίμων, διπλασιάζω την δύναμη σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στην προσπάθεια να παταχθούν τα φαινόμενα ανομίας και οι προκλήσεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα