Κικίλιας: Η Ελλάδα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους επισκέπτες της

Κικίλιας: Η Ελλάδα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους επισκέπτες της
Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

"Ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους επισκέπτες" της Ελλάδας, χαρακτήρισε ο Βασίλης Κικίλιας την απόφαση του υπουργείου Υγείας, να άρει την υποχρεωτική διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα.

Την απόφαση του Θάνου Πλεύρη να άρει την υποχρέωση διενέργειας τεστ για τους πολίτες με ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid, σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, διευκολύνουν τους δυνητικούς επισκέπτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Σχετικά με την άρση του εν λόγω μέτρο, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε τα εξής: “Η χώρα μας ετοιμάζεται φέτος να υποδεχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά από την 1η Μαρτίου τους επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα προηγούμενα δύο χρόνια, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες της χώρας μας και αυτό θα πράξει και φέτος”.

Χωρίς τεστ και μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στην Ελλάδα

Αλλάζει από την προσεχή Δευτέρα ο τρόπος εισόδου των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, από 7/2, για την είσοδο των εμβολιασμένων ταξιδιωτών στη χώρα καταργείται το υποχρεωτικό τεστ και έτσι αυτή θα γίνεται μόνο με επίδειξη του πιστοποιητικού τους.

“Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ”, είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα