Χωρίς τεστ και μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στην Ελλάδα

Χωρίς τεστ και μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στην Ελλάδα
Κόσμος στο αεροδρόμιο "Ελ Βενιζέλος" Eurokinissi

Νέα ταξιδιωτική οδηγία ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Τέλος στο υποχρεωτικό τεστ για τους εμβολιασμένους.

Αλλάζει από την προσεχή Δευτέρα ο τρόπος εισόδου των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, από 7/2, για την είσοδο των εμβολιασμένων ταξιδιωτών στη χώρα καταργείται το υποχρεωτικό τεστ και έτσι αυτή θα γίνεται μόνο με επίδειξη του πιστοποιητικού τους.

“Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ”, είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Κικίλιας: Η Ελλάδα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους επισκέπτες της

Την απόφαση του Θάνου Πλεύρη να άρει την υποχρέωση διενέργειας τεστ για τους πολίτες με ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid, σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, διευκολύνουν τους δυνητικούς επισκέπτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Σχετικά με την άρση του εν λόγω μέτρο, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε τα εξής: “Η χώρα μας ετοιμάζεται φέτος να υποδεχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά από την 1η Μαρτίου τους επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα προηγούμενα δύο χρόνια, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες της χώρας μας και αυτό θα πράξει και φέτος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα