ΚΙΝΑΛ: Να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη

Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής EUROKINISSI

Ερώτηση για τους λόγους που η Εισαγγελέας Διαφθοράς παραμένει στη θέση της κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής

Ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους η Ελένη Τουλουπάκη παραμένει στην θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς,  παρά την άσκηση δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, κατέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης πέντε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

"Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών", αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης.

ADVERTISING

Οι βουλευτές καλούν τον Κωνσταντίνο Τσιάρα να ενημερώσει τη Βουλή για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό αρνείται έως σήμερα να υποβάλει το κατά το νόμο ερώτημα για θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, προστατεύοντας, όπως αναφέρουν, ουσιαστικά διωκόμενο για κακούργημα εισαγγελικό λειτουργό. Επίσης καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να αιτιολογήσει αυτή την παράλειψη, με δεδομένο το γεγονός ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Βουλή αποφάσισε τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου όσο και την αποστολή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των στοιχείων που προέκυψαν κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, novartis
SHARE:

24Media Network