Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Απαραίτητος ο ουσιαστικός ιστορικός αναστοχασμός για έμπνευση από τους θριάμβους του έθνους και διδαχή από τις τραγωδίες, τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης.

Στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας, αυτή των Τεμπών, διεξάγεται ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθιστώντας ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό, τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε για την 202η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση:

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του του έθνους μας. Πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού.

Η σημερινή ημέρα όμως είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι, οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα