Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει τίποτε που να συνδέει πολιτικά πρόσωπα στη χώρα με την Uber

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει τίποτε που να συνδέει πολιτικά πρόσωπα στη χώρα με την Uber
Κεντρικά Uber Getty Images

Ο Γ. Οικονόμου κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για συνομωσία και υπαινιγμούς περί σκανδάλου Uber-ΝΔ χωρίς στοιχεία.

“Δεν υπάρχει τίποτε που να συνδέει πολιτικά πρόσωπα στη χώρα με την Uber, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για ύποπτες σχέσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με την πολυεθνική εταιρεία, εν μέσω του διεθνούς σάλου μετά τις αποκαλύψεις για σκοτεινές διασυνδέσεις με πολιτικούς και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για μία συζήτηση άνευ αντικειμένου που ξεκίνησε μετά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο “να φωτογραφίσει πρόσωπα και να υπαινιχθεί μία συνομωσία και την ύπαρξη σκανδάλου χωρίς στοιχεία”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο του τρόπου, που έχει επιλέξει να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Τσίπρας είχε δηλώσει: “Είναι προφανές πως δεν μπορεί σε όλον τον κόσμο να χρησιμοποίησαν αθέμιτες πρακτικές αλλά στην Ελλάδα η υποστήριξη να ήταν για λόγους ιδεολογικούς, δεν το πιστεύω”, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τα λεγόμενα Uber Files αφορούν και τη ΝΔ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπενθύμισε «τι τραβήξαμε το 2017-2018 που οι πιέσεις ήταν αφόρητες, όταν θελήσαμε να τερματίσουμε το καθεστώς ανομίας και παρανομίας, αφού διαπιστώσαμε ότι οι πλατφόρμες αυτές λειτουργούν εδώ χωρίς να έχουν νόμιμη και μόνιμη έδρα στη χώρα μας, ότι τα χρήματα που έδιναν οι πελάτες δεν πηγαίναν σε ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ότι δεν υπήρχε ένα πλαίσιο κανονικών εργασιακών σχέσεων για τους ανθρώπους που δούλευαν ως εργαζόμενοι σε αυτές τις πλατφόρμες».

Ενώ ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, είχε επικαλεστεί ότι στελέχη της ΝΔ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση στήριξαν δημόσια την εταιρεία Uber και άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, υποστηρίζοντας ότι “λειτουργούσαν με τον τρόπο ακριβώς, που αποκαλύπτεται από διεθνή μέσα” πως ενεργούσαν πολιτικοί στην Ευρώπη προς όφελος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα