Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Η απάντηση του Μαξίμου στη φιλοβασιλική δεξιά

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Η απάντηση του Μαξίμου στη φιλοβασιλική δεξιά
SOOC

Με αφορμή τα καρφιά Σαμαρά για την κηδεία του τέως βασιλιά, ο Γ. Οικονόμου έστειλε μηνύματα και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Η κηδεία του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία, παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου να ισορροπήσει μεταξύ μίας θεσμικής στάσης και “χαϊδέματος” των φιλοβασιλικών.

Η επίθεση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα κηδευτεί ως ιδιώτης, αποτυπώνει και το μέγεθος του εσωκομματικού προβλήματος.

ADVERTISING

Ερωτηθείς πάντως σχετικά από το NEWS 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι δεν σχολιάζει τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, αλλά αξιοποίησε την αφορμή για να στείλει μηνύματα στη φιλοβασιλική δεξιά.

“Η ελληνική Δημοκρατία, την οποια θεμελίωσε η παράταξη μας, είναι ώριμη και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε - χωρίς κομπλεξισμούς και δυσκολίες - ζητήματα που άπτονται της Ιστορίας. Το πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά”, είπε ο κ. Οικονόμου.

“Από την άλλη είναι φυσιολογικό να υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία άνθρωποι, που προσεγγίζουν το θέμα μέσα από μία μερική οπτική, ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους και τα συναισθηματά τους” συνέχισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: “Δεν αναφέρομαι στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά σε μία υπαρκτή κατάσταση” και πρόσθεσε ότι: “Η κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Να βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό. Και επίσης δεν ειναι καιρός για να αναζητήσουμε ή να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια ή διχασμούς, με αναφορά στο παρελθόν. Αυτό στο οποίο η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη είναι η διαχείριση του μέλλοντος”.

Στο ερώτημα εφόσον ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ κηδεύεται ως ιδιώτης, γιατί θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε ότι: “Ο τέως βασιλιάς κηδεύεται ως ιδιώτης, αλλά είναι δημόσιο πρόσωπο. Πιθανόν να παραστούν αρχηγοί ξένων κρατών στην κηδεία, θα τηρηθεί το πρωτόκολλο”.

Επίσης στο ερώτημα εάν η οικογένεια Γλύξμπουργκ ζήτησε ο τέως βασιλιάς να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: “Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσωπικά έχει συλλυπηθεί τα παιδιά του τέως και τη σύζυγο. Δεύτερον, όλο το τελετουργικό έχει προκύψει μετά από συζητήσεις και συνεννόηση σε πολύ καλό κλίμα, όπου υπήρχε απόλυτη κατανόηση στις ευαισθησίες κάθε πλευράς”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, Μέγαρο Μαξίμου, Γιάννης Οικονόμου
SHARE:

24Media Network