Κόντρα Κασσελάκη- Μαρινάκη για χατήρι του… Σημίτη

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κώστας Σημίτης
Ο Κώστας Σημίτης EUROKINISSI

“Κυβερνητικό εκπρόσωπο Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα” αποκάλεσε ο Κασσελάκης τον Μαρινάκη, που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι φόρτωσε 100 εκ χρέος τη χώρα.

Ανεβαίνουν οι τόνοι και μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με “μήλον της έριδος” τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος ήδη έχει αποτελέσει αφορμή κόντρας μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν πήγε στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη και μάλιστα στη συνέχεια δήλωσε: “Τι δουλειά έχω εγώ με όσους έχουν σπαταλήσει δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού;” Επικαλέστηκε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 37 δισ ευρώ στα δημόσια ταμεία, με καλά λόγια για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η δήλωση αυτή του κ.Κασσελάκη προκάλεσε καταρχήν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται σε γραμμή Πολάκη, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε: “Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του πρώην πρωθυπουργού, δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω. Αλλά απαντώντας στο γενικό που είπε ο κ. Κασσελάκης, να διαβάσει ιστορία, τι έγινε στη χώρα το 2015. Να δει τους αριθμούς, πόσα χρήματα κόστισε το τρίτο μνημόνιο, πόσα χρόνια υποθηκεύθηκε η δημόσια περιουσία”.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την Τετάρτη μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι “δεν είμαι ούτε υπερασπιστής, ούτε εκπρόσωπος συγκεκριμένα του πρώην πρωθυπουργού”, αλλά επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “μας φόρτωσε το πιο αχρείαστο μνημόνιο, τα περισσότερα δισ ως χώρα, έφερε σε ουρές τους πολίτες έξω από τράπεζες”. Σχολίασε επίσης ότι ο κ.Κασσελάκης υιοθετεί “πλήρως τη ρητορική του υπαρχηγού του, του κυρίου Πολάκη”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε επίσης ότι: “Ο κ. Κασσελάκης, ασχέτως του τι έγινε πριν το 2015 ―αυτό είναι μία άλλη συζήτηση― είναι πρόεδρος ενός κόμματος, δεν ίδρυσε καινούργιο κόμμα, το οποίο μας φόρτωσε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε την περιουσία της χώρας, εξελέγη τότε στην κυβέρνηση για τα εντελώς αντίθετα και βγαίνουν στη συνέχεια και επιτίθενται και κάνουν οτιδήποτε κάνουν. Δεν είναι άμοιροι, λοιπόν, κριτικής.”

Το γάντι σήκωσε ο κ.Κασσελάκης, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς το Μαξίμου για σύμπλευση με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

“Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα. Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα”, έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο X.

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση Μαρινάκη

Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν Πρωθυπουργό και μία Κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος.

Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης”, καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μαρινάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα