Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη για τα κέντρα κλειστού τύπου

Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη για τα κέντρα κλειστού τύπου
Meeting of the political party leaders of Greece, at the Presidential Mansion, in Athens, on March 4, 2016 / , , , 4 , 2016 Theodore Manolopoulos / SOOC

Ο διαχωρισμός προσφύγων- μεταναστών προκάλεσε εμπλοκή στη συζήτηση για το προσφυγικό. Δύσκολο να έχουμε κοινή ανακοίνωση

Το αίτημα που έβαλε στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για κέντρα κλειστού τύπου για τους παράτυπους μετανάστες, προκάλεσε αψιμαχία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εμπλοκή αυτή τη στιγμή στη συζήτηση.

“Εμείς πηγαίνουμε με βάση τη συνθήκη της Γενεύης και στόχος μας είναι να κλείσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής για τους παράτυπους με την Τουρκία” απάντησε ο κ.Τσίπρας αναλύοντας γιατί δεν μπορεί να κάνει διαχωρισμό προσφύγων- μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Μητσοτάκης ειπε στον πρωθυπουργό: “Βλέπω να μας χωρίζει πολύ μεγάλη απόσταση και είναι δύσκολο να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν αυτή τη στιγμή. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα μας πάρει βράδυ.”

Καθώς πάντως ο Αλέξης Τσίπρας στις 18.30 το απόγευμα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, το συμβούλιο αρχηγών θα πρέπει κανονικά να έχει τελειώσει μέχρι τότε.

Θέση υπέρ κέντρων κλειστού τύπου είχε διατυπώσει πριν μια εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. “Εμείς θέλουμε κλειστού τύπου κέντρα και όχι ανοικτού, γιατί αυτά λειτουργούν σαν μαγνήτης για μετανάστες από διάφορες χώρες. Αν δεν ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές, τα σύνορα θα κλείσουν είτε αυτό γίνει σήμερα είτε στις 7 Μαρτίου”, είχε ειδικότερα δηλώσει στο Σκάι ο κ.Γεωργιάδης προσθέτοντας: “Ολόκληρη Γαλλία δεν δέχεται να πάρει πάνω από 30.000.”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ειπε στον κ.Τσίπρα ότι ειναι διστακτικός σε σχέση με την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, το διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της.

Επίσης η κ.Γεννηματά έθεσε το ζήτημα του σχεδίου για το πόσοι τελικά θα μείνουν στην Ελλάδα, καθώς υπουργοί της κυβέρνησης έχουν κάνει λόγο για 50.000-100.000 και ο πρωθυπουργός της απάντησε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις τους.

“Τι εννοείς παρερμηνεύθηκαν; Περίμενα τουλάχιστον να πείτε ότι είναι λάθος, ότι ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις για 50.000- 100.000- 150.000. Δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτε η κυβέρνηση; Δεν έχετε σχέδιο και αποφασιστικότητα για να μην εγκλωβιστούν εδώ οι πρόσφυγες και μετανάστες. Δείτε τί γινεται στην πλατεία Βικτωρίας. Αυτή είναι αλληλεγγύη; Και το θέμα της αλληλεγγύης και το δικαίωμα στην ασφάλεια αφορά τα νησιά, αλλά και την ηπειρωτική χώρα” , είπε η κ.Γεννηματά στον κ.Τσίπρα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα