Κορονοϊός: Η κυβέρνηση λέει “όχι” σε κλείσιμο σχολείων και lockdown ακόμη κι αν το ζητήσουν οι Ειδικοί

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση λέει “όχι” σε κλείσιμο σχολείων και lockdown ακόμη κι αν το ζητήσουν οι Ειδικοί
Μαθητές με μάσκες σε σχολείο ΙΝΤΙΜΕ

Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων, όπως και των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στη χώρα. "Δεν θα ξαναγίνει lockdown κι ας το πει η Επιτροπή", είπε ο Μάκης Βορίδης.

Στο ίδιο ύφος και στον ίδιο τόνο συνεχίζει η κυβέρνηση να αποκλείει κάθε πιθανότητα ενός ενδεχόμενου lockdown στη χώρα, τη στιγμή που τα ημερήσια κρούσματα καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν με την κατάσταση στο ΕΣΥ να είναι δραματική.

Αντίστοιχο είναι, όμως, το πνεύμα και στις αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, για τις οποίες το κυβερνητικό επιτελείο είναι επίσης κατηγορηματικό αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας τους.

Ο Θανάσης Πλεύρης κινήθηκε στο ίδιο αυστηρό μήκος κύματος της κυβέρνησης για οριζόντια μέτρα στην Ελλάδα, αποκλείοντας και κάθε σενάριο που έκανε λόγο για κλείσιμο των σχολείων, παρά τις εφιαλτικές προβλέψεις των ειδικών, ακόμη και για τη σημερινή ημέρα, όπου φαίνεται να οδηγούμαστε σε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

“Όχι δεν υπάρχει lockdown, δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Αυτή τη στιγμή, η φιλοσοφία των μέτρων είναι μόνο στην προστασία των ανεμβολίαστων. Αν χρειαστούν περισσότερα μέτρα δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία τους. Τα μέτρα έχουν θα έχουν να κάνουν με περιορισμό πρόσβασης σε συγκεκριμένους χώρους ή δυνατότητα με πρόσβασης με τεστ για ανεμβολίαστους”, είπε ο Υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας το ίδιο κατηγορηματικό “όχι” και στην περίπτωση των σχολείων, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, όλα είναι υποδειγματικά:

“Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και μάλιστα να γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή τα ποσοστά των κρουσμάτων των σχολείων είναι πολύ λιγότερα από αυτά τα οποία είχαμε υπολογίσει όταν κάναμε το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο προκειμένου να λειτουργήσουν. Άρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης να κλείσουν τα σχολεία. Το εκπαιδευτικό τους πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά”.

Κεραμέως: “Καμία συζήτηση σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων”

Στην ίδια κυβερνητική γραμμή σε ό,τι αφορά τα σχολεία κινήθηκε και η Νίκη Κεραμέως, που εμφανίστηκε κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας τους.

Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων”, σημείωσε, επικαλούμενη και μία ποσοστιαία απεικόνιση που φέρεται για την ίδια να δικαιολογεί την απόφαση της κυβέρνησης.

Βορίδης: “Όχι σε lockdown κι ας το προτείνει η επιτροπή”

Σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown και ο Μάκης Βορίδης, βάζοντας μάλιστα στην… άκρη τις όποιες εισηγήσεις τις επιτροπής, οι οποίες, δεν φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κλονίσουν και να διαφοροποιήσουν την αυστηρή στάση της κυβέρνησης.

Ο κ. Βορίδης, έβγαλε από το “τραπέζι” των αποφάσεων το lockdown, όπως βέβαια και την ίδια την επιτροπή, αφού ενδεχόμενη δική της εισήγηση θα αγνοηθεί από την κυβέρνηση.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν τίθεται ούτε και θα τεθεί θέμα lockdown, ακόμη κι αν το προτείνει η επιτροπή”.

Άλλωστε: “Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα