Θωμαΐδης: Πρόβλεψη για πάνω από 8.000 κρούσματα κορονοϊού σήμερα

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ
Στιγμιότυπο από ΜΕΘ AFP

Ο καθηγητής Ν. Θωμαΐδης δεν απέκλεισε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα να είναι κοντά στις 8.000. Ιδιαίτερα ανησυχητικό χαρακτήρισε το ιικό φορτίο που εντοπίζεται στα λύματα.

Είναι πολύ πιθανό σήμερα να ξεπεράσουμε τα 8.000 κρούσματα, προέβλεψε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης και εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Μιλώντας για την εικόνα της πανδημίας στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης είπε μιλώντας στον ΣΚΑϊ πως στην περιοχή της πρωτεύουσας την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 61%, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, πως το ερχόμενο 5ήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1550 κρούσματα την ημέρα.

ADVERTISING

Βάσει των μετρήσεων εκτιμάται ότι η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου «έχουν θέμα» πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρούσματα, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network