Κορονοϊός: Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από Δευτέρα

Κορονοϊός: Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από Δευτέρα
Κλειστά από Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί Eurokinissi

Την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης και τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα.

Το κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολεία μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η υπουργός γνωστοποίησε πως η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και την τηλεκπαίδευση:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο, σύμφωνα με την υπουργό, προκρίθηκε για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ. Οδηγίες θα σταλούν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη, συμπλήρωσε.

Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα, τόνισε η κα Κεραμέως, και πρόσθεσε πως δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες καθ’ εαυτές, στις οποίες δεν εχει διαπιστωθει τάση διασποράς του ιού, αλλά στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων.

Η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων αποτελεί πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε χθες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα