Δημοτικά σχολεία: Γιατί εισηγήθηκαν οι ειδικοί το κλείσιμό τους

Δημοτικά σχολεία: Γιατί εισηγήθηκαν οι ειδικοί το κλείσιμό τους
MotionTeam

Ποιο το σκεπτικό της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για να εισηγηθεί κλείσιμο των δημοτικών σε όλη τη χώρα, όπως το ανέλυσε ο καθηγητής Αθ. Τσάκρης.

Το Σάββατο (14/11) θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν είχε ολοκληρωθεί κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής (13/11) για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού. Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση ανέμενε την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της.

H απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε αργότερα στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, παρότι όπως ξέρουμε οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους, οπότε το μέτρο που προτείνουν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

«Να μην ξεχάσουμε ότι αυτή τη φορά η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε.

Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα