Κουτσούμπας: Εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Συντάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τα σωματεία ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο νοσοκομείο Σερρών.
Συντάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τα σωματεία ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο νοσοκομείο Σερρών. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο Δ.Κουτσούμπας από τις Σέρρες όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Το ζήτημα του χαμηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης που παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αναδείχθηκε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις που είχε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τόσο με τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όσο και με τον δήμαρχο της πόλης Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Ο κ. Κουτσούμπας στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού υπογράμμισε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, προσθέτοντας ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακούν την επιστημονική κοινότητα και να ακολουθούν όσα τονίζουν οι γιατροί.

ADVERTISING

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η στάση αυτή του ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «μεγάλες ευθύνες» και «εγκληματικά λάθη καθ' όλη την περίοδο της πανδημίας». Σημείωσε μάλιστα ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να κουνάει το χέρι στους πολίτες και να τους λέει τι πρέπει να κάνουν, όταν η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν υπερασπίστηκε και δεν στήριξε το δημόσιο σύστημα υγείας».

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική για τις ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να δοθούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας» και πως «έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας το δημόσιο σύστημα υγείας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και όχι να απαξιωθεί ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε στην εμπορευματοποίηση της υγείας», αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων λέγοντας τους πως όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορονοϊού καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που υπήρξαν. Σημείωσε μάλιστα πως «δεν είναι δυνατόν δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας το νοσοκομείο Σερρών να έχει λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό απ' ό,τι όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού».

Συνάντηση με το δήμαρχο Σερρών και τον αντιπεριφερειάρχη

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε τον κ. Κουτσούμπα στο δημαρχείο και του πρόσφερε ως δώρο ένα κρασί κι ένα βιβλίο με την ιστορία της πόλης. Στη συνομιλία που είχαν ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένες λόγω της πανδημίας και συμπλήρωσε πως τα ποσοστά εμβολιασμού μέσα στην πόλη είναι υψηλότερα απ' ό,τι στην περιφέρεια.

 Αμέσως μετά, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο οποίος τον ξενάγησε και στην έκθεση των πρωτοσέλιδων εφημερίδων και ιστορικών τεκμηρίων του συγγραφέα και ιστορικού Βασίλη Τζανακάρη, με θέμα τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στη συνάντηση συζητήθηκαν το θέμα της πανδημίας, αλλά και οι αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζει η περιοχή.

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας, συναντήθηκε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα χρειάζονται ιδιαίτερη κοινωνική φροντίδα και μέριμνα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα που θα πρέπει να τους παρέχεται για εύρεση εργασίας και κοινωνική ένταξη ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Επισήμανε ακόμα ότι «οι σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος που δυστυχώς δεν καλύπτεται από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία» και «χρειάζεται συνολική και ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα σε όλους τους τομείς όπως της επιμόρφωσης, της αξιοποίησης τους και της κοινωνικής μέριμνας».

Το απόγευμα ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στον ιστορικό κινηματογράφο ΚΡΟΝΙΟ σε ανοιχτή συγκέντρωση φίλων και στελεχών του ΚΚΕ.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Κουτσούμπας, Κορονοϊός, Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network