Κουτσούμπας για ελληνοτουρκικά: Καταρρέει παταγωδώς η πολιτική "καλό παιδί του ΝΑΤΟ"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτογραφία αρχείου)
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν κατά την οπτική του Δημήτρη Κουτσούμπα. Η σχετική δήλωσή του.

Την απαισιοδοξία του για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ έχει ως εξής: "Καμιά θετική εξέλιξη για το λαό μας δεν μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα με την αυθαίρετη συμφωνία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης. 

ADVERTISING

Γιατί το δίλημμα “συμβιβασμός και συνεκμετάλλευση ή πολεμική εμπλοκή” που θέτουν στο λαό μας, στην ουσία έχει τους ίδιους μεγάλους κινδύνους για το παρόν και το μέλλον του, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την ειρήνη. Γιατί η συνεκμετάλλευση και ο επώδυνος συμβιβασμός δεν αποτρέπουν τη σύγκρουση, ίσα - ίσα θα επανέλθει αύριο δριμύτερη. 

Η στάση “Ποντίου Πιλάτου” του ΓΓ του ΝΑΤΟ, αλλά και του Αμερικανού Πρέσβη, που ταυτίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας με αυτά των ΗΠΑ σε σχέση με την Τουρκία, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις συστηματικά, όλα αυτά τα χρόνια, καλλιέργησαν τη λογική ότι αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Πλέον αυτή η πολιτική καταρρέει παταγωδώς. 

Για τον ελληνικό λαό, για τους άλλους λαούς της περιοχής οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Η απάντηση είναι μία σήμερα. Ενωμένοι όλοι σαν λαός, να παλέψουμε: Για να απεγκλωβιστούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για το ξήλωμα όλων των βάσεων. 

Να ανοίξει ο δρόμος για άλλες εναλλακτικές, σε συντονισμό με τα λαϊκά κινήματα της περιοχής και του υπόλοιπου κόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network