Κουτσούμπας: Γέννημα και θρέμα του ίδιου σάπιου συστήματος, του αστικού κράτους, ο φασισμός

Κουτσούμπας: Γέννημα και θρέμα του ίδιου σάπιου συστήματος, του αστικού κράτους, ο φασισμός
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας intime

Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Η πρόσφατη αποφυλάκιση του εγκληματία, ναζί, χρυσαυγίτη Πατέλη, η δίωξη ενάντια στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο από ακροδεξιά στοιχεία, η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και των φασιστικών συμμοριών, συνολικότερα η προώθηση με κάθε ευκαιρία της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων αποδεικνύουν ότι η αστική δημοκρατία, το αστικό κράτος δεν είναι το αντίδοτο στον φασισμό. Αντίθετα γεννάει και θρέφει τον φασισμό.

Είναι ο φασισμός γέννημα και θρέμμα του ίδιου σάπιου συστήματος, αυτού δηλαδή που πρέπει η λαϊκή πάλη τελικά να ανατρέψει. Γι’ αυτό τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν την ιστορική μνήμη, διατηρούν την ιστορική μνήμη, προωθούν την ιστορική γνώση και κυρίως αξιοποιούν την ιστορική πείρα, την οποία πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα εγκαίνια της Έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης εντός του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα