Κουτσούμπας για Θεοδωράκη: Ηταν μέρος του έπους της λαϊκής πάλης

O Μίκης Θεοδωράκης στο Παρίσι
O Μίκης Θεοδωράκης στο Παρίσι AP/JEAN-JACQUES LEVY

Πριν αρχίσει την ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απέτισε φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

«Με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη πορευόμαστε έως «να σημαίνουν οι καμπάνες» της κοινωνικής απελευθέρωσης. Θα είναι μαζί μας και όταν «κοκκινίζουν τα όνειρα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Ολομέλειας, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

"Στον Μίκη άρεσε να περπατά στους μεγάλους δρόμους"

Σημείωσε πως υπήρξε ένας «πρωτεργάτης μιας νέας μαχόμενης Τέχνης στην μουσική. Φλεγόμενος από το πάθος της προσφοράς του λαού, ο Μίκης κατόρθωσε να χωρέσει στο μεγαλειώδης έργο του όλο το έπος της λαϊκής πάλης του 20ού αιώνα στην χώρα μας. 'Αλλωστε, μέρος αυτού του έπους, υπήρξε και ο ίδιος. Στον Μίκη άρεσε να περπατά στους μεγάλους δρόμους κάτω από τις αφίσες και εκεί η μουσική του θα συνεχίζει να ακούγεται, να εμπνέει, να διαπαιδαγωγεί. Με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη πορευόμαστε έως «να σημαίνουν οι καμπάνες» της κοινωνικής απελευθέρωσης. Θα είναι μαζί μας και όταν "κοκκινίζουν τα όνειρα"».

Και συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚE, ότι «όπως μου θύμισε ένας πολύ αγαπημένος φίλος, και φίλος του Μίκη, να σας πω, πως όταν πέθανε το 1857 στην αγγλοκρατούμενη, τότε Κέρκυρα, ο Διονύσιος Σολωμός, η Ιόνιος Βουλή διέκοψε τις εργασίες της. Κάτι τέτοιο βέβαια, ούτε να σκεφτείτε καν εσείς, που θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο».

Το NEWS 24/7 αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network