Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά

Απεργιακή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην Αθήνα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
Απεργιακή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην Αθήνα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI

Να γίνουν αποδεκτά εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, τονίζει σε δήλωσή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, οργάνωσε την νυχτερινή απόβαση και την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ, σε Λέσβο και Χίο, κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μην γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της ΕΕ», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «για την απόβαση ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο».

«Από τις 2 τα ξημερώματα ο λαός της Λέσβου και της Χίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την αγριότητα των ΜΑΤ. Από το λιμάνι έως τα χωριά, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών που βγήκαν στους δρόμους δέχονται επιθέσεις με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες.

Οι δυνάμεις καταστολής αυτήν τη στιγμή λειτουργούν και συμπεριφέρονται στον ηρωϊκό Μανταμάδο, στα άλλα χωριά της Λέσβου, στο Βροντάδο της Χίου, ως δυνάμεις κατοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας καταλήγοντας:

«Απαιτούμε:

•Να αποσύρει αμέσως τώρα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά. Να γίνουν εδώ και τώρα αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.

•Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Για να εφαρμόσει την πολιτική και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας εγκληματεί σε βάρος των νησιωτών».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κουτσούμπας, K.K.E, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network