Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από τον Καμμένο για τις βάσεις του ΝΑΤΟ

Πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ για την επέκταση και δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ για την επέκταση και δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας παίζουν τον καλό και τον κακό χωροφύλακα, αλλά η απόφαση να γεμίσει η χώρα αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις είναι κυβερνητική πολιτική, εκτίμησε ο γγ του ΚΚΕ, ενώ επικαλέστηκε την ατάκα της παλιάς ελληνικής ταινίας "καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα"

Για κυβερνητική απόφαση να γεμίσει η χώρα αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, με την έγκριση και ευθύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

"Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα – Καμμένου. Οι δυο τους παίζουν το γνωστό παιχνίδι, “του καλού και του κακού χωροφύλακα”. Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό. Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους", τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

"Αυτός είναι, άλλωστε, και ο κοινός παρανομαστής με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Γιατί έτσι εκτιμά η άρχουσα αστική τάξη, που είναι η “μήτρα” όλων των καθεστωτικών κομμάτων, πως μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της" σημείωσε.

"Η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας, Καμμένου, στις ΗΠΑ και τα καλέσματα να γεμίσει η χώρα μας Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη αυτή υλοποιείται!" είπε ο γγ του ΚΚΕ και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι "προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα “γαρνιρισμένα” με μια δήθεν “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις."

Κατήγγειλε όμως ότι "ήδη έχουν μαυρίσει την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις:

Η Σούδα, που εκπληρώνει γενικότερο, κεντρικό ρόλο στους πολέμους και επεμβάσεις στη Λιβύη, στη Συρία, γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια!

Κοντά στο Άκτιο, που είναι η βάση των AWACS, δηλαδή, των ιπτάμενων κατασκοπευτικών αεροπλάνων, προστέθηκε και η Λάρισα. Με τις νέες ιπτάμενες δολοφονικές μηχανές των drones.

Στον Άραξο προτίθενται να μεταφέρουν, με βάση την “ξύλινη γλώσσα” του ΝΑΤΟ, τα λεγόμενα “ειδικά όπλα”, που, αν τα μεταφράσουμε στην καθομιλουμένη, είναι τα πυρηνικά όπλα, που και στο παρελθόν ήταν αποθηκευμένα σ’ αυτήν την βάση και στη συνέχεια είχαν απομακρυνθεί μετά και από τους σκληρούς αγώνες του λαού μας, αλλά και λόγω των συγκεκριμένων στοχεύσεων των ιμπεριαλιστών εκείνη την περίοδο.

Στην Αλεξανδρούπολη σχεδιάζεται η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων, που όλα δείχνουν πως θα είναι και βάση ηλεκτρονικού πολέμου με ρόλο στη Βαλκανική και στη Μαύρη Θάλασσα, για τον έλεγχο από το ΝΑΤΟ των στενών του Βοσπόρου και της διόδου προς και από τη Μαύρη Θάλασσα.

Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου μεταφέρουν επιθετικά ελικόπτερα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο.

Νέες βάσεις επιδιώκονται να στηθούν ή να αξιοποιηθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία, στα νησιά, όπως στη Σύρο και στην Κάρπαθο.

Η Κυβέρνηση δεν αμελεί στο ελάχιστο τη συμμετοχή στις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, όπως αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες, στις 25 Οκτώβρη, με την επωνυμία Trident Junctures, με τη συμμετοχή 50 χιλιάδων στρατιωτικών, δεκάδων αεροπλάνων και πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα και με σενάριο περικύκλωσης της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τις στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ, το κράτος που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό. Προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη στο λαό πως με διάφορες τριγωνικές και άλλες σχηματικές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, θα γίνουμε τάχατες πιο ασφαλείς."

Ο κ.Κουτσούμπας τόνισε ότι: "Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών" απέρριψε όμως και το επιχείρημα ότι διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, φέρνοντας ως παράδειγμα Αιγαίο και Κύπρο.

"Βάσεις έχουμε δεκάδες χρόνια, όμως αυτό στο παραμικρό δεν σταμάτησε την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, που γκριζάρει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο. Το 6% των εδαφών της Κύπρου είναι ξένες βάσεις, όμως αυτές δεν έπαιξαν κανέναν αποτρεπτικό ρόλο στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Το αντίθετο!", υπενθυμισε ο κ.Κουτσούμπας.

Υπενθύμισε επίσης ότι: "Παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και στην αναμονή για την κυβερνητική καρέκλα, έλεγε πως είχε “στόχο το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα”. Μιλούσε για “άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου”. Σήμερα είναι ξεδιάντροπη η λογική του, όπως και όλων εκείνων που υποστηρίζουν την εμφάνιση νέων βάσεων στη χώρα μας."

Κουτσούμπας: Η επιχειρηματολογία που θυμίζει το “καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”, βρωμάει.

Σχολίασε επίσης καυστικά: "Μάλιστα, όλοι αυτοί αναγνωρίζουν πως αυτές είναι φονικό εργαλείο καταστροφής και πολέμου, μα προτάσσουν πως αυτές “θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών” σε μια σειρά τομείς!!! Αυτή η επιχειρηματολογία, που στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αποτυπώθηκε με τη γνωστή χιουμοριστική ατάκα “καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”, βρωμάει. Η όποια δυσωδία των χαμαιτυπείων δεν μπορεί να συγκριθεί με την μπόχα των επιχειρημάτων Τσίπρα - Καμμένου και των κονδυλοφόρων που ταΐζονται από τα μυστικά κονδύλια των μηχανισμών τους. "

Με αφορμή δε τη δήλωση Καμμένου ότι σε κάθε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη, υπάρχει γραφείο ΝΑΤΟ, έθεσε τα εξής ερωτήματα:

"Υπάρχουν στελέχη στα προαναφερόμενα ΝΑΤΟϊκά γραφεία που υπηρετούν σε μόνιμη βάση τις ιμπεριαλιστικές αποστολές;

Γιατί τα γραφεία αυτά δεν περιλαμβάνονται στα οργανογράμματα των μονάδων; Είναι μυστικά; Κι αν ναι, ποιοι ακριβώς τα γνωρίζουν;

Ποιο είναι το κόστος αυτών των υπηρεσιών, αλλά και η συνολική δαπάνη της χώρας για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ;"

Ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι: "Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται συστηματικά, με σχέδιο, για να αδυνατίσει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Έχει πάρει εργολαβία και διακρίνεται στο ξέπλυμα του Αμερικάνικου και Ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού. Όχι τυχαία ο Τσίπρας αποκάλεσε “διαβολικά καλό” τον Τραμπ. Ποιον; Τον Τραμπ! Τον εκλεγμένο με την υποστήριξη των φασιστών – ρατσιστών -  μισανθρώπων της Κου Κλουξ Κλαν…"

Οχι σε συμφωνία Πρεσπών- επιφυλάξεις για αιγιαλίτιδα

Ενώ επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ στη συμφωνία των Πρεσπών "που είναι μια συμφωνία εξίσου κακή για τον ελληνικό λαό και για τον λαό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Γιατί ισχυροποιεί τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οξύνοντας τους ανταγωνισμούς με τις άλλες δυνάμεις στην περιοχή μας, υποθάλποντας εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς εκατέρωθεν. Περιπλέκει έτσι τα πράγματα, που συνιστούν μια ακόμη “νάρκη” για το μέλλον των σχέσεων των λαών της περιοχής."

Σχολίασε επίσης: " Λέγεται ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι εγγύηση της ύπαρξης και της εδαφικής ακεραιότητας του γειτονικού μας κράτους. Αυτό ισχύει στον ίδιο βαθμό που ένας λύκος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα ενός προβάτου.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να διευκολύνει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι για να διασωθεί το γειτονικό κράτος. Άλλωστε είναι οι ίδιες δυνάμεις, που τώρα παρουσιάζονται ως “εγγυητές”, που “πετσόκοψαν” την ενιαία Γιουγκοσλαβία, “ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου”, δίνοντας στην ΠΓΔΜ ξεχωριστή κρατική υπόσταση, για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Οι ιμπεριαλιστές, αν το αποφασίσουν, αν το επιβάλλουν τα συμφέροντά τους, θα κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν αυτό το σχετικά νέο ή οποιοδήποτε άλλο κράτος."

Ως προς την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης είπε:

"Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό για το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης και της ΑΟΖ, στη βάση της εφαρμογής του δικαίου της θάλασσας, που προβλέπει το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Κι αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Μας κάνει εντύπωση, όμως, ότι τέτοια σοβαρά θέματα τίθενται με επικοινωνιακό τρόπο, στο πόδι, κατά τη διάρκεια μιας υπουργικής παράδοσης- παραλαβής."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, ΗΠΑ, Αλέξης Τσίπρας, Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΚΕ για δηλώσεις Καμμένου: Πολιτική επιλογή σύσσωμης της συγκυβέρνησης η μετατροπή της χώρας σε νατοϊκό στρατόπεδο

Καμμένος: Ξύδι, οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει

SHARE:

24Media Network