Κριτική Κοτζιά στην χρήση fake news στην πολιτική αντιπαράθεση

Κριτική Κοτζιά στην χρήση fake news στην πολιτική αντιπαράθεση
Ο Νίκος Κοτζιάς στη συζήτησης επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη για αναληθή αναφορά εναντίον του για την οποία "τέσσερα χρόνια δεν τόλμησε να ζητήσει συγγνώμη", ενώ απάντησε σε όσα του είχε καταλογίσει ο Π. Καμμένος χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Αυτή είναι η διαφορά της Αριστεράς από άλλες πολιτικές δυνάμεις» επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στηλιτεύοντας την χρήση fake news από κόμματα της αντιπολίτευσης για να πλήξουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, ο Ν. Κοτζιάς θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τέσσερα χρόνια δεν τόλμησε να ζητήσει συγγνώμη» γιατί είχε υποστηρίξει αναληθώς ότι ο διορισμένος στην Τράπεζα της Ελλάδας Θόδωρος Μητράκος ήταν γαμπρός του, παρότι η κόρη του δεν είναι παντρεμένη.

Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα τους είχε καταλογίσει στην Βουλή ο Πάνος Καμμένος χωρίς να κατονομάσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, σημείωσε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να παρουσιάζεται ως «προδότης που τα πιάνει» για να προωθήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε «δημόσια κλήση για εκτέλεση».

Ο Ν. Κοτζιάς υπονόησε ότι ο Π. Καμμένος λέει ψέματα για τα e-mails που εμφάνισε ως απόδειξη ότι συντόνισε την υπόθεση με τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών και για τον τρόπο με τον οποίο ότι υποτίθεται ότι ανακτήθηκαν, ενώ είχαν αρχικά καταστραφεί. Ο Ν. Κοτζιάς εκτίμησε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «λέει το ψέμα για να κρύψει πώς τα βρήκε» θυμίζοντας ότι προέρχονται από αμερικάνικα servers όπου «δεν μπαίνεις εύκολα», εκτός κι αν είσαι χάκερ της ΕΥΠ ή οι ρωσικές και κινέζικες μυστικές υπηρεσίες, ενώ άφησε υπονοούμενα για πλαστογραφία.

Κριτική στην ΝΔ για την στάση της στην Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς και στην στάση της ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών κατηγορώντας τα στελέχη της ως «υποκριταράδες» καθώς είχαν δεχτεί την διπλή ονομασία για την Βόρεια Μακεδονία. Ο Ν. Κοτζιάς αναρωτήθηκε πώς θα λέγανε τους πολίτες της γειτονικής χώρας αν είχε επιτραπεί να διατηρήσει στο εσωτερικό της την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ακόμα ότι το γεγονός ότι σήμερα όλες οι ισχυρές δυνάμεις, αλλά κι οι χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων στηρίζουν τις Ελληνικές θέσεις στο ζήτημα της Κύπρου και των προκλήσεων της Τουρκίας ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς χρόνων της σημερινής κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα