“Κρούσμα”… Σαμαρά και στην Τράπεζα της Ελλάδας

“Κρούσμα”… Σαμαρά και στην Τράπεζα της Ελλάδας
O Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Με άτυπο βέτο του πρώην πρωθυπουργού φέρεται ότι δεν ανανεώθηκε η θητεία του υποδιοικητή, Γιάννη Μουρμούρα.

Πληθαίνουν κατά πώς φαίνεται να «ιχνηλατημένα κρούσματα» παρεμβατικότητας της «σαμαρικής» πτέρυγας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά στα τεκταινόμενα της διακυβέρνησης. Έτσι μετά το «πάγωμα» των συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας αυτή την φορά ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να εμπλέκεται στην αποπομπή του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Μουρμούρα, ενώ μόλις χθες ορκίστηκε νέος υποδιοικητής ο Θόδωρος Πελαγίδης.

Την απόφαση για αντικατάσταση του Γιάννη Μουρμούρα είχε λάβει το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας στα μέσα Ιουλίου. Η απόφαση μάλιστα επικυρώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στις 31 Ιουλιου. Την περίοδο εκείνη είχε κυκλοφορήσει έντονη φημολογία σχετικά με το ότι η αλλαγή αυτή οφείλονταν πρωτίστως στον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίον ο Γιάννης Μουρμούρας φέρονταν να μην έχει καλή σχέση. Παρόλα αυτά – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – τελικά για την αποπομπή του Γιάννη Μουρμούρα υπήρξε επίμονή από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό παρά το γεγονός ότι ο πρώην υποδιοικητής υπήρξε στο παρελθόν συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μουρμούρας υπήρξε την διετία 2012 -2014 διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά και στην συνέχεια ορίστηκε υποδιοικητής στην ΤτΕ όπου παρέμεινα έως και το 2020. Μετά το 2014 όμως υπήρξε ρήξη στις σχέσεις Σαμαρά – Μουρμούρα, με έμφαση μάλιστα στην συνεργασία που ανάπτυξε ο υποδιοικητής της ΤτΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Μάλιστα οι δύο τους είχαν και μία συνάντηση σε θερμό κλίμα στις 7 Απριλίου του 2015, στο προεδρικό Μέγαρο προβαίνοντας σε ανάλογες δηλώσεις.

Η «στροφή» του Γιάννη Μουρμούρα φαίνεται πως είχε ως αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς να θέσει άτυπο «βέτο» για την παραμονή του στην διοίκηση της ΤτΕ. Από την εξέλιξη των πραγμάτων προκύπτει ότι υπήρξε …ιδιαίτερα πειστικός. Σε ένα ζήτημα μάλιστα, όπως η διοίκηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, που αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα