Κτηματολόγιο: Δυνατότητα παράτασης έως και έξι μήνες

Κτηματολόγιο: Δυνατότητα παράτασης έως και έξι μήνες
Χάρτες από το Εθνικό Κτηματολόγιο EUROKINISSI

Εγινε αποδεκτή τροπολογία 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει στον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας την δυνατότητα να παρατείνει για έξι μήνες την προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο εφόσον διαπιστώνει πρόβλημα με την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

  Δυνατότητα να παρατείνει για έξι μήνες την προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο δίνει στον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας βουλευτική τροπολογία που έγινε αποδεκτή από το υπουργείο. 

Την τροπολογία κατέθεσαν στη Βουλή 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι οι πολίτες συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολία να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή των δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων για το Κτηματολόγιο και γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος να αποφασίζει για εξάμηνη παράταση στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων. 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς έκανε δεκτή την τροπολογία και διευκρίνισε ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, αλλά το υπουργείο θα κρίνει ανά περίπτωση κι ανά περιοχή για το αν χρειάζεται παράταση της προθεσμίας. 

Ο Γ. Δημαράς παραδέχτηκε ότι ο μέσος όρος κτηματογράφησης είναι αρκετά χαμηλός, περίπου στο 15%, κι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο Κτηματολόγιο είναι εξαιρετικά αργοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα