Κυρ. Μητσοτάκης: 'Κάποιοι κρύβουν την ευθύνη τους στη λάσπη'

Τρίτο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωαννίνα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)
Τρίτο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωαννίνα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Κατά την ομιλία του στο 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για απόδοση ευθυνών για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, ενώ τοποθετήθηκε και για το ζήτημα των αγροτών και για την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Αιχμές για τις καταστροφικές πλυμμύρες στη δυτική Αττική άφησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας στο 5ο Προσυνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη τονίζοντας πως ανακύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και πρέπει. Διερωτήθηκε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών, γιατί «η Περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα. Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα; Τι έκανε η πολιτική προστασία; Τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;»

ADVERTISING

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ν.Δ τονίζοντας πως "συστήσαμε μια επιτροπή από ειδικούς . 'Αμεσα μέτρα υποστήριξης των πληγέντων. Κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας ώστε να συνεισφέρουμε και εμείς στους ανθρώπου που έχασαν το βιός τους. «Φανταστείτε τι θα λέγανε αν αυτή η καταστροφή συνέβαινε σε εμάς. Οι ευθύνες θα διερευνηθούν, γιατί περισσεύουν τα μεγάλα και τα θλιβερά επικοινωνιακά σόου. Αλλά λείπει το θάρρος της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Αναφερόμενος στην είσοδο αντιεξουσιαστών στο Πεντάγωνο, ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, τόνισε πως «αυτές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής ανοχής σε ένα χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αντιεξουσιαστικός οποίος έχει εκλεκτικές συγγένειες με αυτή την κυβέρνηση. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα πως «αυτά τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών τελειώνουν από την επόμενη μέρα της κυβέρνησης της ΝΔ».

Για τους αγρότες

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ για τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας πως χρειάζονται σύγχρονες ομάδες παραγωγών. «Δεν μπορούμε να πάμε μακριά αν δεν δημιουργήσουμε ένα καινούριο πλαίσιο για τα συνεργατικά σχήματα και για τις ομάδες παραγωγών» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε μεταξύ άλλων πως η Ν.Δ. στηρίζει πλήρως τη διεπαγγελματική για τη φέτα, τονίζοντας πως «πρέπει να διασφαλίσουμε την ποιότητα του προϊόντος».

Για τον φόρο στο κρασί είπε ότι θα καταργηθεί γιατί «προσέθεσε μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος στο στους μικρούς παραγωγούς, αλλά και γιατί έστρεψε αρκετούς στη μαύρη οικονομία».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η ΝΔ θα αλλάξει η δομή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας πως «οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι θα γυρίσουν στα χωράφια και στις φάρμες».

Σχετικά με το ζήτημα των υδατικών πόρων στη Θεσσαλία, σημείωσε ότι γνωρίζει πόσο απασχολεί τους αγρότες το θέμα του Αχελώου. Πρόσθεσε πως τα έργα που πρέπει να γίνουν αφορούν την ολοκλήρωση των έργων στη Μεσοχώρα, του φράγματος στις Συκιές, αλλά τη μερική λελογισμένη μεταφορά νερού ύψους 250 εκατομμυρίων κυβικών το χρόνο τον χρόνο ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες αλλά και τις μελέτες.

'Θα μειώσουμε τους φόρους'

Για το ζήτημα της φορολογίας, επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση των φόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουμε πώς θα το κάνουμε».

Ειδικότερα, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών και τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29 στο 20% εντός δύο ετών. Πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει ένας εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες ύψους 9%.

Σημείωσε γενικότερα πως χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μια φορολογική μεταρρύθμιση, με εξυγίανση του δημόσιου τομέα και καλύτερη αξιοποίηση των δαπανών του κράτους.

«Η Ελλάδα να γίνει διαμετακομιστικός κόμβος»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε μια μεγάλη, όπως είπε, προτεραιότητα μιας κυβέρνησης της Ν.Δ., λέγοντας πως πρέπει «η Ελλάδα να γίνει ένας διαμετακομιστικός κόμβος». Όπως ανέφερε, αυτό που πρέπει η χώρα να κάνει είναι όχι μόνο να χρησιμοποιεί τα λιμάνια ως πύλη εισόδου, αλλά να τα χρησιμοποιήσει ώστε να συναρμολογούνται προϊόντα.

«Γιατί αυτό να γίνεται στη Σλοβακία, στην Τσεχία και να μη γίνεται στην Ελλάδα; Θέλω να τονίσω πως η Ν.Δ. είχε ψηφίσει ένα νόμο για τα logistic που απλοποιούσε τέτοιες διαδικασίες, ο οποίος ουδέποτε εφαρμόστηκε από την σημερινή κυβέρνηση γιατί δεν τον πίστεψε» σημείωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία, Φονικές πλημμύρες στην Αττική, θεομηνία στη δυτική Αττική, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network