Κύρτσος: Προς το 30% θα κινηθεί η ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος EUROKINISSI

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα ποσοστά της ΝΔ και εξέφρασε τον προβληματισμό του για εκείνα που θα λάβει η Χρυσή Αυγή- Τι είπε για Όρμπαν και Τουρκία.

"Στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα ανέβει προς το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη για το 20%". Την πρόβλεψη αυτή έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: "Το βασικό σενάριο είναι να βγάλουμε επτά ευρωβουλευτές έναντι πέντε, υπάρχουν 12 αναγνωρίσιμοι, θα είναι σκληρή η μάχη. Εκτός αν πράγματι πάρουν οι ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος οπότε τότε θα απογειωθούν τα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με την Χρυσή Αυγή, ούτε η Λεπέν δεν θέλει σχέσεις μαζί της. Ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα έχει ανοδική τάση. Η κυβέρνηση ελπίζει στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Σε θέματα εκλογικής τακτικής δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν πλάτη στην Χρυσή Αυγή". Ο κ. Κύρτσος δήλωσε κατά των τζακιών και κατήγγειλε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ τη μια καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και την άλλη επιλέγει Πλουμπίδη - Λοίζου για το ευρωψηφοδέλτιο, τη μια καταγγέλλει την πλουτοκρατία και την άλλη κοιτάζει προς τον Κόκκαλη".

Μιλώντας για το ενδεχόμενο αποπομπής του Β. Ορμπάν από το ΕΛΚ τόνισε: "Εμείς καταψηφίσαμε τον Ορμπαν γιατί έχει ένα στοιχείο αυταρχισμού στην πολιτική του, όπως ο Τσίπρας, πχ η κρατική τηλεόραση, ο πόλεμος σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, διαπλοκή και διαφθορά. Το τι θα κάνει τελικά το ΕΛΚ εξαρτάται και από τη στάση του Ορμπαν ο οποίος είναι δημοφιλής στην Ουγγαρία γιατί είναι πολύ χαμηλά η ανεργία". "Ο Σαλβίνι -συνέχισε- μέχρι να τα ξαναπούμε θα έχει πάρει 30% και θα είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού"

Σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ ανέφερε τα εξής: "Δεν έχει προοπτική η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προσυπογράφω τη θέση του Κ. Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να πάρει η Ελλάδα το βάρος μιας τέτοιας απόφασης. Αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια ομόφωνη απόφαση. Ο Βέμπερ στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας αλλά η πρότασή του δεν πρόκειται να περάσει. Δεν είναι βέβαιος επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, δεν μπορείς να ξέρεις. Θα χρειαστεί συνεννόηση τριών ή και τεσσάρων πολιτικών ομάδων. Μπορεί να μη γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος, αλλά θα ναι όλοι ευχαριστημένοι γιατί θα βρεθεί κάποιος συμβιβασμός".

SHARE:

24Media Network