Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη καταγγέλλει ο Μητσοτάκης

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για "πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών" και επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή.

«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα κράτος δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει».

«Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

ADVERTISING

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας. Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν. Καλώ τέλος όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Τweet Μητσοτάκη στα Αγγλικά

Την ίδια στιγμή με tweet του στα αγγλικά ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι "το κράτος δικαίου στην Ελλάδα απειλείται. Οι εισαγγελείς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis απειλούνται δημόσια από τον ανώτατο υπουργό. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Κουφοντίνας, στην 6η του άδεια, κάνει την βόλτα του στην Αθήνα. Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network