Λάδι στη φωτιά από Τζάκρη: “Να προχωρήσουμε σε διαγραφές”

Διαβάζεται σε 2'
Η Θεοδώρα Τζάκρη
Η Θεοδώρα Τζάκρη SOOC

Μία μέρα μετά το μήνυμα Κασσελάκη για “χαμηλούς τόνους” στο εσωτερικό του κόμματος, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θέμα των διαγραφών των διαφωνούντων.

“Να χαμηλώσουμε τους τόνους” ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ωστόσο μία μέρα μετά η Θεοδώρα Τζάκρη επανέφερε το θέμα των διαγραφών, στις οποίες, σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “δεν πρέπει να κάνει πίσω”.

Αρχικά, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ανέφερε: “Πιστεύετε πως μία εικόνα αλληλοσπαραγμού βοηθάει την εικόνα ενός κόμματος; Δεν ψάχνουμε για θαύματα η ανασυγκρότηση ενός κόμματος είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Δεν ψάχνουμε για θαυματοποιούς, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι ψεύτης”, για να προσθέσει:

“Ο πρόεδρός μας είναι μακράς πνοής, το αν τηρεί τις υποσχέσεις του θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τον πολεμούν δήθεν αγωνιστές. Δεν πρέπει να κριθεί στις Ευροεκλογές”.

Όσο για τις εσωτερικές συγκρούσεις που προηγήθηκαν, υποστήριξε: “Κάποιοι θέλουν να κάνουν το κόμμα… καλοκαιρινό. Κάποιοι παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, κατεδάφισης και θέλουν να οικοδομήσουν μία εικόνα της αριστερής θαλπωρής. Εμάς η επιδίωξή μας είναι διαφορετική. Θέλουμε η δημοκρατική παράταξη να κυβερνήσει ξανά τον τόπο με επάρκεια. Να βγάλουμε την εικόνα ενός συντεταγμένου κόμματός και όχι ενός κόμματος ”τσίρκου’.

Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό είναι εικόνα κόμματος εξουσίας; Δεν μιλάω για τις πολιτικές διαφωνίες. Ο κ Κασσελάκης μόνο ενωτικός είναι και τους τείνει κάθε μέρα χείρα φιλίας. Γιατί να τον κατηγορώ τον κ. Κασσελάκη. Πριν μαρτυρήσει ο κ. Κασσελάκης μαρτύρησε και ο κ. Τσίπρας. Κάποιοι το ξεχνούν”.

Αναφορικά με τις διαγραφές, η Θεοδώρα Τζάκρη ξεκαθάριασε: “Εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό. Αν κάνει πίσω ο κ. Κασσελάκης, θα είναι λάθος. Το να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση ‘γαία πυρί μιχθήτω’ είναι κάτι σαν πολιτική αυτοκτονία. Υπάρχει ένα συστημικό σχέδιο φθοράς του κόμματος που το βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα