ΛΑΕ: Αντίτιμο των καλών σχέσεων Τσίπρα-Ολάντ, η πώληση της ΕΥΔΑΠ στη γαλλική Suez

ΛΑΕ: Αντίτιμο των καλών σχέσεων Τσίπρα-Ολάντ, η πώληση της ΕΥΔΑΠ στη γαλλική Suez

"Η κυβέρνηση τρέχει να ιδιωτικοποιήσει ό,τι μπορεί για να πληρώσει τους δανειστές", αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, "βλέποντας" πώλησης της ΕΥΔΑΠ σε γαλλική εταιρία

Για σχέδιο πώλησης της ΕΥΔΑΠ στη γαλλική εταιρία Suez κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (17/12).

“Και το νερό πουλάτε βρε αθεόφοβοι;

Η κυβέρνηση τρέχει να ιδιωτικοποιήσει ότι μπορεί για να πληρώσει τους δανειστές. Έτσι μετά τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που το ξεπούλημά τους προχωρά με γρήγορα βήματα, παίρνει σειρά από ότι δείχνουν τα πράγματα και η ΕΥΔΑΠ. Φαίνεται ότι οι καλές σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Ολλάντ έχουν ως ένα από τα αντίτιμα τους την πώληση ποσοστού της ΕΥΔΑΠ στην εταιρεία SUEZ.

Για την προώθηση αυτού του στόχου είχε προγραμματιστεί στα κρυφά συνάντηση στελεχών της εν λόγω εταιρείας με το επιτελείο της ΕΥΔΑΠ στις 15-12, συνάντηση την οποία ακύρωσαν με μαζική ενωτική παρέμβασή τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ.

Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών, πρέπει να ακυρωθούν. Το νερό ,οι υποδομές και τα δημόσια αγαθά δεν είναι εμπορεύματα. Η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συντονίσουν τους αγώνες τους σε αυτούς τους χώρους και όλη την κοινωνία να αντιδράσει, αλλιώς ο κατήφορος δεν θα έχει τελειωμό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα