Λεβέντης: Και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Λεβέντης: Και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

«Τι θα απαντήσουμε στην Ιστορία; Ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Και να κυρωθεί θα ακυρωθεί» προέβλεψε για την Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κάλεσε τους βουλευτές να εναντιωθούν στην Συμφωνία των Πρεσπών, αναρωτώμενος ότι διαφορετικά «τι θα απαντήσουμε στην Ιστορία;»

Ο Β. Λεβέντης τάχθηκε εναντίον λύσης του Μακεδονικού με χρήση του όρου «Μακεδονικού» σημειώνοντας ότι «ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις». Ο Β. Λεβέντης επέκρινε και την «βιασύνη» για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θέτοντας το ερώτημα «γιατί τέτοια πρεμούρα; Ποίος είναι από πίσω;» κι αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος δέχτηκε πιέσεις από τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Δημοκρατία δεν είναι να επιβάλλετε με το ζόρι την άποψή σας στον Ελληνικό λαό

Όσον αφορά τις αφίσες και τις απειλές εναντίον βουλευτών που στηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Β. Λεβέντης επισήμανε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να απειλείται ένας βουλευτής», αναρωτήθηκε όμως «τί μπορεί να κάνει η πλειοψηφία των πολιτών, να κάτσει να υποστεί το γραμμένο της μοίρας της χωρίς να αντιδράσει;»

Ο Β. Λεβέντης εκτίμησε ότι η πλειοψηφία της Βουλής δεν αντικατοπτρίζει την βούληση του λαού για το Μακεδονικό και τόνισε ότι «Δημοκρατία δεν είναι να επιβάλλετε με το ζόρι την άποψή σας στον Ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ο Β. Λεβέντης επέκρινε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να το κάνει όταν υπογραφόταν η Συμφωνία των Πρεσπών κι όχι «όταν βουλιάζει το πλοίο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα