Προσκλητήριο Τσίπρα στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη, στο πρώτο από τα συνολικά 13 περιφερειακά συνέδρια με βασικό αντικείμενο συζήτησης την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ANDREA BONETTI)
Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη, στο πρώτο από τα συνολικά 13 περιφερειακά συνέδρια με βασικό αντικείμενο συζήτησης την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Τις εργασίες της 2ης Eυρω-αραβικής Διάσκεψης άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ξεκινούν οι εργασίες της δεύτερης ευρωαραβικής διάσκεψης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής σήμερα και αύριο

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη αναδεικνύει νέους ορίζοντες στη συνεργασία της Ευρώπης με τον αραβικό κόσμο και την ενίσχυση του ευρώ- αραβικού διαλόγου.

Είπε ακόμη πως σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη ενός διαλόγου που θα θέσει σε νέες βάσεις τις σχέσεις Ευρώπης- αραβικού κόσμου.

ADVERTISING

O κ.Τσίπρας σημείωσε  πως η  Ελλάδα για γεωπολιτικούς και ιστορικούς λόγους αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο γι αυτόν τον διάλογο και την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ευρώπης με τον αραβικό κόσμο.  

   

Ο κ.Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στον αραβικό κόσμο να σπεύσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα.  «Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως η Ελλάδα «αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό». Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα μας έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες επενδύσεων σε μια σειρά τομέων και κάλεσε τον αραβικό κόσμο να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ καθώς η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. "Μην ξεχνάτε, η Ελλάδα ήταν πάντα σταυροδρόμι, αλλά και γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και ταυτόχρονα πυλώνας ασφάλειας.

          

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network