Μαχαίρι κατά 10% και στους υπαλλήλους της Βουλής ζητά η τρόικα

Μαχαίρι κατά 10% και στους υπαλλήλους της Βουλής ζητά η τρόικα

Ποια κοινοβουλευτικά Ιδρύματα και φορείς γίνονται στόχος "ανθρωποθυσιών" της τρόικας. Που θα "χτυπήσει" το δόγμα "απολύσεις παντού στο δημόσιο τομέα"

Πόδι και στη Βουλή είναι έτοιμη να βάλει η τρόικα. Όπως όλα δείχνουν, από το πάθος των δανειστών για "μαζικές απολύσεις παντού" δεν θα γλιτώσει ούτε η Βουλή.

Το σχέδιο που ήδη επεξεργάζεται είναι η μείωση σε ποσοστό 10% στο συνολικό προσωπικό που απασχολεί η Βουλή, δηλαδή περίπου 130-150 άτομα.

Οι σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύονται και στην " Δημοκρατία της Κυριακής " πήραν μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ενισχύθηκαν λόγω σημειολογίας, αφού το βράδυ της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεγε να υποδεχθεί τους εκπροσώπους των δανειστών όχι στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, αλλά στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το εν λόγω σχέδιο που σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται έντονα στα κυβερνητικά κλιμάκια, αποφέρει όπως λέγεται, διπλό αποτέλεσμα.

Αφενός εξυπηρετούνται και οι στόχοι της τρόικας για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και αφετέρου έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού μαζί με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους, θυσιάζονται και τα λεγόμενα "ρετιρέ του δημοσίου", όπως έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου.

Στο στόχαστρο των περικοπών βρίσκεται το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, οι υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκείνοι που βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση, αλλά και το Κανάλι της Βουλής.

Το πρώτο θύμα στους σχεδιασμούς για το "ψαλίδι" στον ναό της Δημοκρατίας είναι το Ίδρυμα της Βουλής. Το εν λόγω αριθμεί περί τους 30 - 35 υπαλλήλους, στεγάζεται σε κτίριο της Βουλής επί της Λεωφόρου Αμαλίας και η κατάργησή του ήδη περιλαμβάνεται και προτείνεται σε έκθεση που είχε εκπονήσει η τότε Αντιπροεδρία της κυβέρνησης το 2012.

Οι υπάλληλοι της Βουλής "υπό διωγμό", με συμβάσεις ορισμένου χρόνου φτάνουν περίπου τους 70.

Το τρίτο κοινοβουλευτικό πεδίο εργαζομένων που σχεδιάζεται να συνεισφέρει στις περικοπές είναι εκείνο των υπαλλήλων της Βουλής υπό συνταξιοδότηση. Ωστόσο, ήδη στα τέλη του περασμένου χρόνου, περίπου 100 υπάλληλοι στα όρια της σύνταξης συμπλήρωσαν τα χαρτιά τους και βγήκαν στην πρόωρη και μειωμένη συνταξιοδότηση.

Να σημειωθεί ότι στο Κανάλι της Βουλής εργάζονται συνολικά 80 υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που έχουν πολλάκις μπει στο στόχαστρο των "ανθρωποθυσιών".

SHARE:

24Media Network