Το “μάτι” του Μαξίμου στα υπουργεία: Το νέο σύστημα ελέγχου του κυβερνητικού έργου

Το “μάτι” του Μαξίμου στα υπουργεία: Το νέο σύστημα ελέγχου του κυβερνητικού έργου
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 Eurokinissi

Ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης παρουσίασε το νέο μοντέλο υποστήριξης και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου στο υπουργικό, μέσω του πληροφοριακού συστήματος “Μαζί”. Στο σύστημα θα έχει πλήρη πρόσβαση ο Μητσοτάκης. Δύο άνθρωποι της προεδρίας της κυβέρνησης σε κάθε υπουργείο. Συνολικά θα παρακολουθεί ο Σκέρτσος.

Το νέο μοντέλο υποστήριξης και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου μέσω του πληροφοριακού συστήματος “Μαζί” παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο αναλυτικά μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ψηφιακό “μάτι” του Μεγάρου Μαξίμου στα υπουργεία. Ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης θα έχει πλήρη πρόσβαση στο σύστημα αυτό και θα πραγματοποιείται αξιολόγηση της πορείας του κυβερνητικού έργου ανά τακτά διαστήματα.

Εξάλλου όπως έλεγαν μετά το υπουργικό κυβερνητικές πηγές, “πάμε σε προγραμματικό κράτος, καθώς αλλάζει η δομή των υπουργικών συμβουλίων και η στόχευση τους”. Τα υπουργικά, που θα συνεδριάζουν πλέον στο Μαξίμου χωρίς κάμερες, θα είναι δηλαδή θεματικά και κάποια θα είναι υπουργικά αξιολόγησης. Για παράδειγμα το Δεκέμβριο θα γίνει υπουργικό για τον απολογισμό του εξαμήνου.

Ο κ.Γεραπετρίτης παρέδωσε σε κάθε υπουργό από ένα φάκελο, που περιείχε στοχευμένες δράσεις ανά υπουργείο και το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του χρόνου.

Στη συνέχεια εξήγησε πως θα λειτουργεί το σύστημα “Μαζί”. Σε κάθε υπουργείο θα τοποθετηθούν δύο άνθρωποι της προεδρίας της κυβέρνησης, οι οποίοι θα βάζουν τα δεδομένα στο σύστημα “Μαζί” για την υλοποίηση των δράσεων και για το εάν παρατηρείται υστέρηση σε κάποιον τομέα.

Αυτοί θα είναι οι σύνδεσμοι του Μαξίμου με κάθε υπουργείο.

Την όλη προσπάθεια θα συντονίζει ο κ.Γεραπετρίτης. Και την πορεία του έργου θα παρακολουθεί ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Το νέο σύστημα θα “τρέχει” μέχρι τις 10 Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του συστήματος και οι υπουργοί στους τομείς που αφορούν το έργο τους.

https://www.news247.gr/download/7186//250000/ypourgiko.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα