Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει άλωση του κράτους α λα 81 με “ροζοφρουρούς”

Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει άλωση του κράτους α λα 81 με “ροζοφρουρούς”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Με αφορμή μία δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ο Γ. Οικονόμου κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για λογική άλωση της Δικαιοσύνης και του Κράτους και δήλωσε ότι η ΝΔ δίνει αγώνα θεσμικότητας.

Για πρόθεση άλωσης του κράτους, όπως είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ το 1981 με τους “πρασινοφρουρούς”, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση με αφορμή δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με τη Νέα Δημοκρατία να δηλώνει υπερασπιστής της θεσμικότητας.

Η κ.Χριστοδουλοπούλου μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφόσον ξαναγίνει κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά, καθώς όπως ανέφερε πχ δικαστές έκαναν επιθέσεις στην τότε κυβέρνηση Τσίπρα επειδή ήταν δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ.

“Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα χαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή έγω έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η Ν.Δ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό ειναι νομίζω το μάθημα”, πρόσθεσε η κα. Χριστοδουλοπούλου.

Με αφορμή τη δήλωση αυτή, σε συνδυασμό με αντίστοιχες θέσεις του Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να φέρει… “ροζοφρουρούς”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε ειδικότερα την αξιωματική αντιπολίτευση για απόπειρα “να προκαλέσει ακραία πόλωση και διχασμό. Να προκαλέσει τοξικότητα, να ευτελίσει, να εξαχρειώσει, να εκβαρβαρίσει την πολιτική ζωή. Να απαξιώσει τους Θεσμούς του δημοκρατικού Πολιτεύματος και να αμφισβητήσει τη Δικαιοσύνη.”

Υποστήριξε ότι: “Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του Κράτους.”

Ο κ.Οικονόμου εκτίμησε μάλιστα πως: “Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη, αλλά για μια συνολική αντίληψη στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεσή προς τη στάση αυτή.”

Δήλωσε δε εκ μέρους της κυβέρνησης: “Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις τακτικές. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτή τη λογική. Ο πολιτικός αγώνας που δίνουμε είναι αυτός της θεσμικότητας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και της πολιτικότητας. Και γι’ αυτό δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με το ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού.”

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση -όπως ξεκάθαρα τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης– αντιπαραβάλλει τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό λόγο και κυρίως τα έργα της. “Αντιμετωπίζουμε τις εξωγενείς προκλήσεις που δέχεται -όπως και ολόκληρη η Ευρώπη- η χώρα μας και μεριμνούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας. Κοιτάζουμε μπροστά, και συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που στόχο έχουν τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή. Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και ξέρουμε ότι αυτές αποδοκιμάζονται από τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Στο «όχι σε όλα», απαντάμε με «ανάπτυξη για όλους». Στο λαϊκισμό απαντάμε με δράσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που τονώνουν την κοινωνική συνοχή”, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Στις ακρότητες απαντάμε με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας: Την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, την τόνωση των εξαγωγών τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται, το σεβασμό και τη στήριξη της Δικαιοσύνης και των Θεσμών της Δημοκρατίας. Χτίζουμε γέφυρες με το αύριο, χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον, όταν η Αντιπολίτευση ορθώνει τείχη για να εμποδίσει την μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στο αύριο.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα