Μαξίμου: Ατυχής επικοινωνιακά ο χειρισμός Μενδώνη, αλλά απολαμβάνει της εμπιστοσύνης Μητσοτάκη

Μαξίμου: Ατυχής επικοινωνιακά ο χειρισμός Μενδώνη, αλλά απολαμβάνει της εμπιστοσύνης Μητσοτάκη
Αριστοτελία Πελώνη, Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Eurokinissi

Αποστάσεις από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση Λιγνάδη πήρε η κυβέρνηση. Συζήτηση την Πέμπτη σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Η κυβέρνηση “αδειάζει” ως προς τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία όμως εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Μενδώνη πως εξαπατήθηκε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε ότι: “Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός όπως ήταν αυτός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, είναι μία καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού”.

Στο πιο συγκεκριμένο ερώτημα του News 24/7 εάν η κ. Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η κ. Πελώνη απάντησε: “Ναι”.

Χαρακτήρισε επίσης ατυχή έκφραση της κ. Μενδώνη τη φράση “Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”, τονίζοντας πως αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Η κ. Πελώνη προανήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες για κώδικες δεοντολογίας και ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, τις οποίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Όπως είχε γράψει το News24/7 δηλαδή, το Μαξίμου επιλέγει (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) να μην ωθήσει σε παραίτηση την κ. Μενδώνη, αλλά να την αδειάσει και ταυτόχρονα να προβεί σε θεσμικές κινήσεις, θελοντας να δείξει ότι αντιμετωπίζει συνολικα το ζήτημα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αντεπιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για εκτροχιασμό του επιπέδου της συζήτησης γύρω από τη σεξουαλική κακοποίηση και τους βιασμούς ανηλίκων: Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη “για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου”, γιατί όπως είπε: “Ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε.”

Ο Τσίπρας να πει εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές

Η κ. Πελώνη κατηγόρησε μάλιστα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επέλεξαν τον κατήφορο της χυδαιότητας, έκανε λόγο για οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο και κατέληξε πως η συζήτηση στη Βουλή έχει το νόημα να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να πει εάν τα αποκηρύσσει όλα αυτά ή εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές.

Στο ερώτημα εάν τελικά η παραίτηση Λιγνάδη υπεβλήθη αυτοβούλως ή ζητήθηκε όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η κ. Πελώνη επέλεξε να εστιάσει στο γεγονός πως όταν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός υπέβαλε την παραίτηση του στις 6 Φεβρουαρίου έγινε αμέσως αποδεκτή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα